Thanatopraxie: lichte balseming

Het zien van een overledene is belangrijk voor het rouwproces en de herinnering aan uw dierbare. Thanatopraxie is een lichte balseming en zorgt ervoor dat de overledene weer een natuurlijke kleur en uitstraling krijgt. Dit helpt bij de verwerking van het verdriet.

Gediplomeerd thanatopracteurs 

Lichte balseming is vanaf 1 januari 2010 toegestaan in Nederland. Monuta heeft een aantal geregistreerde thanatopracteurs in dienst. Zij hebben een diploma om de behandeling uit te mogen voeren. Thanatopraxie wordt soms verward met ‘echte' balseming, maar er is een groot verschil. Bij thanatopraxie wordt het lichaam kort geconserveerd, waardoor het voor een korte periode een natuurlijke uitstraling krijgt. ‘Echte' balseming is voor langere tijd bedoeld, maar deze behandeling is niet toegestaan in Nederland.


Natuurlijke uitstraling

Door thanatopraxie krijgt de overledene tijdelijk weer een meer natuurlijke uitstraling. Zo is het lichaam langer en beter toonbaar. Hierdoor krijgen nabestaanden de mogelijkheid om op een waardige manier afscheid te nemen.

U kunt uw wensen voor thanatopraxie altijd bespreken met een van onze uitvaartverzorgers, zij adviseren u graag. Kijk bij Monuta bij u in de buurt voor de vestiging bij u in de buurt.