Uitvaartcentrum

Uitvaartcentrum en andere locaties

U kiest zelf de locatie voor het afscheid en de bijeenkomst na de plechtigheid. Dit kan in een uitvaartcentrum zijn. Maar dit hoef niet. Graag zoeken wij met u een locatie die past. Een plek waar u het afscheid kunt vormgeven zoals u dat wilt.

Uitvaartcentrum
Vaak is de dienst in de aula van een uitvaartcentrum. Ook het condoleren is hier mogelijk.

Kerk, restaurant of tuin
De uitvaartdienst kunt u houden op een door u zelf gekozen locatie. In de aula van een crematorium of in een kerk. Of in een theater, restaurant of tuin. Ook een andere plek die veel voor de overledene betekende is mogelijk. Zoals de sportclub, de schuur van een boerderij of een café.

Invulling plechtigheid
U kunt de dienst vormgeven volgens uw wensen en die van de overledene. U kunt muziek spelen en foto’s tonen via een beamer. Via toespraken kunt u vertellen over het leven van uw dierbare. Ook voorwerpen die veel hebben betekend kunnen de leidraad vormen. Zoals een verzameling. Een bijeenkomst wordt intiemer door een kring te vormen. Bij een kleine bijeenkomst kan elke gast een anekdote vertellen. Of een voorwerp of muziekstuk meebrengen die een herinnering oproept. U kunt de plechtigheid vastleggen op dvd.

Na de uitvaart
Na de dienst willen nabestaanden vaak nog even met de gasten samen zijn. Om koffie te drinken, een broodje te eten of om te dineren. Dit kan in de koffiekamer van het uitvaartcentrum. Maar ook hier geldt dat andere locaties mogelijk zijn. Een restaurant, zalencentrum of zelfs bij u in huis. Als herinnering kunt u gasten een bidprent geven. U kunt ook denken aan een verzamelstuk. Of aan een bloem uit de tuin als de overledene daar vaak te vinden was. 

Keuze locatie vastleggen
U kunt uw keuze voor de locatie vastleggen. Zo weten nabestaanden wat uw wens was.

Keuze locatie vastleggen