Uitvaartmuziek

Uitvaartmuziek is vaak een belangrijk onderdeel bij het afscheid van een dierbare. Muziek is voor veel mensen emotie en het kan de sfeer bepalen. Bij een begrafenis of crematie kan muziek ook herinneringen naar boven brengen. En het kan helpen emoties of gevoelens uit te drukken. Persoonlijk gekozen begrafenis- of crematie muziek kan nabestaanden helpen om gedachten te verwoorden en troost te bieden. Bovendien kan de tekst van een liedje gebruikt worden als rouwtekst voor een eventuele toespraak bij een begrafenis.

Uw uitvaartmuziek kiezen en vastleggen

Veel mensen weten vaak bij leven al welke uitvaartmuziek zij willen tijdens hun begrafenis of crematie. Wellicht heeft de overleden dierbare deze nummers opgeschreven of opgenomen op een cd. Dan kunt u deze natuurlijk gebruiken. Maar misschien moet u de uitvaart regelen voor de overledene en wilt u graag ideeën opdoen voor mooie uitvaartmuziek? Kijkt u eens bij de begrafenis en uitvaartmuziek top tien.

Weet u voor uzelf al welke uitvaartmuziek u wilt laten spelen bij uw uitvaart? Leg dit dan meteen vast met Monuta uitvaartontwerp.

Naar de uitvaartontwerper

U bent bij het kiezen van de liedjes natuurlijk niet gebonden aan de standaard uitvaartmuziek. Het staat iedereen vrij om de muziek te kiezen die hij of zij passend vindt. Als u een lijst wilt samenstellen met heel vrolijke muziek of juist muziek met een stevige sound, staat u niets in de weg.

Live uitvaartmuziek

U kunt tijdens een uitvaart de uitvaartmuziek vanaf een cd draaienaar om uitvaartmuziek nog meer te laten spreken kunt u het ook live laten spelen. Live uitvaartmuziek is zeer indrukwekkend. Om dit mogelijk te maken, werkt Monuta samen met Vivace. Vivace houdt van muziek en is dé specialist op het gebied van live uitvaartmuziek. De professionele zangers, muzikanten en dansers maken elk afscheid uniek. Voor elk muziekgenre heeft Vivace de juiste mensen. Monuta verzorgt regelmatig een uitvaart met live-muziek. Voorbeelden hiervan zijn een trompettist bij het graf, een pianist in de aula van het crematorium en een vierkoppig barokorkest bij de uitvaart. De reacties op live uitvaartmuziek zijn heel positief.

Hoeveel uitvaartmuziek?

Onze ervaring is dat bij een afscheidsplechtigheid vaak drie tot vier muziekstukken worden afgespeeld: één bij binnenkomst en begin van de plechtigheid, één of twee tijdens de plechtigheid en één bij het verlaten van de ruimte. Gemiddeld genomen duurt een afscheidsplechtigheid drie kwartier tot een uur. Vier muziekstukken betekent ongeveer 20 minuten aan uitvaartmuziek. Zo is er ook nog ruimte voor nabestaanden om iets te vertellen. Meer muziek en meer tijd voor de plechtigheid is uiteraard altijd mogelijk. U kunt dit altijd overleggen met uw uitvaartverzorger.

Deel deze pagina