Natuurbegraven

Wilt u een mooie plek in de natuur als laatste rustplaats? Dan is een natuurbegraafplaats misschien iets voor u. Monuta informeert u graag over de mogelijkheden en de voor- en nadelen van de natuurbegraafplaatsen in Nederland. Wij werken samen met een aantal natuurbegraafplaatsen en kunnen u vertellen over de verschillen en unieke kenmerken van elke natuurbegraafplaats.

U kunt bij ons een brochure aanvragen, maar ook een afspraak aanvragen met de adviseur natuurbegraven van Monuta of een beheerder van een natuurbegraafplaats. En heeft u een vraag? U kunt deze stellen via ons contactformulier, wij geven u graag antwoord.

Ik wil een brochure aanvragen

Ik wil een afspraak maken

Ik wil een vraag stellen

 

Natuurbegraafplaatsen in Nederland
In Nederland vindt u een aantal natuurbegraafplaatsen. Deze begraafplaatsen liggen in mooie natuurlijke omgevingen. Om het karakter van de omgeving te behouden, gelden er per begraafplaats bepaalde regels. Bijvoorbeeld voor de kist of urn die nabestaanden willen begraven. Dit heeft vaak te maken met het materiaal waar de kist of urn van is gemaakt. Daarnaast gelden er meestal ook regels voor wat u op het graf wilt leggen. Vaak zijn fotolijstjes niet toegestaan en mogen er bijvoorbeeld alleen snijbloemen op het graf worden gelegd worden. Na enkele weken moet u deze bloemen dan weer verwijderen.

Wilt u weten welke regels er gelden op de natuurbegraafplaatsen en wat de verschillen zijn? Wij beantwoorden graag uw vragen. Bijvoorbeeld door u een brochure toe te sturen, maar een persoonlijk gesprek is ook mogelijk. U kunt uw vraag ook direct stellen via het contactformulier.