wat te doen bij overlijden

Wat te doen bij overlijden?

Na een overlijden kunt u verdoofd zijn door verdriet, maar er moet ook opeens veel geregeld worden. Hieronder vindt u een overzicht van wat u moet regelen. Wilt u een uitgebreid overzicht? Bekijk dan onze checklist bij overlijden. 

Bel de huisarts
Na een overlijden is het belangrijk dat de huisarts wordt gebeld. Bij een overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum hoeft u de arts niet te bellen. Deze wordt door het personeel op de hoogte gesteld. De arts stelt een verklaring van overlijden op. Deze verklaring is nodig om aangifte van overlijden te kunnen doen bij de gemeente. De aangifte van overlijden doet Monuta voor u. 

Bel de uitvaartverzorger
Monuta helpt u bij het regelen van alle zaken bij een overlijden. Wij zijn dag en nacht bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800 - 023 05 50. Een van onze uitvaartverzorgers komt naar u toe, zodat u samen de uitvaart kunt bespreken.​

Is er een uitvaartverzekering?
Kijk of u gegevens van een uitvaartverzekering kunt vinden. U kunt altijd bij Monuta terecht. Ook als de overledene niet of ergens anders verzekerd is.

Testament of wilsbeschikking?
Is er een testament of wilsbeschikking? Kijk of u deze kunt vinden, misschien staat er ook iets in over de uitvaartwensen. De uitvaartverzorger kijkt voor u na of er uitvaartwensen bij Monuta bekend zijn.

Rouwkaarten
Het is belangrijk om zo snel mogelijk de rouwkaarten te versturen. Samen met de uitvaartverzorger stelt u de tekst op voor de kaart. Monuta heeft ook speciale rouwzegels, waardoor rouwpost snel herkend en verwerkt wordt door het postkantoor.

Zoek een uitvaartverzorger bij u in de buurt