Advieskosten

Misschien heeft u het al gehoord of gelezen in het nieuws: per 1 januari 2013 gaat het provisieverbod in. Volgens de wet mogen financieel adviseurs dan geen geld meer ontvangen van banken en verzekeraars voor het afsluiten van zogenaamde ‘complexe producten'. Onder deze complexe producten vallen onder meer hypotheken, overlijdensrisico- en uitvaartverzekeringen.

Helderheid over kosten

Het doel van het provisieverbod is duidelijk: helder maken wat de kosten van advies zijn. Daarom betaalt u straks de adviseur voor het advies dat hij u geeft over bijvoorbeeld een uitvaartverzekering. Dat lijkt misschien in uw nadeel, alsof u nu opeens betaalt voor iets dat voorheen gratis was. Maar advies is nooit gratis geweest. De betaling, die we provisie noemen, was eerder verwerkt in de prijs van het product. 

Ook Monuta moet per 1 januari 2013 rekening gaan houden met deze wet. Dat betekent dat wij vanaf die datum ook advieskosten in rekening gaan brengen als u van ons advies krijgt bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Als u uw uitvaartverzekering heeft afgesloten via een assurantietussenpersoon dan kunt u voor meer informatie hierover bij hem terecht. De assurantietussenpersonen regelen op hun eigen manier de betaling van het advies, als zij u advies geven. 

Lees meer informatie over advieskosten.