Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Tweeling

Verzeker je
uitvaart

Bereken jouw premie

Vul jouw geboortedatum in en bereken jouw premie.

Open over
afscheid

Zo uitgesproken als Nederlanders zijn, zo stil zijn we als het gaat om afscheid. We praten er liever niet over. Toch is er één ding wat we wél willen: onze dierbaren niet met zorgen achterlaten als we er niet meer zijn. Dat is de reden dat veel mensen nu al een uitvaartverzekering afsluiten.

Wat is een
uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering ben je verzekerd voor de kosten van jouw uitvaart. Als je een uitvaartverzekering bij Monuta afsluit bestaat de verzekering uit twee delen: een vrij besteedbaar bedrag voor al jouw wensen en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger. Zo worden jouw nabestaanden zowel financieel als emotioneel ontzorgd.

Afbeelding
Moeder en twee zoons

De uitvaartverzekering
van Monuta

Afbeelding
Jongedame in een kas

Uitvaartverzorger van
Monuta

Een uitvaartverzorger van Monuta helpt jouw nabestaanden met het regelen van de uitvaart. Deze opgeleide uitvaartverzorger vertelt over de verschillende mogelijkheden, neemt de tijd om te helpen bij het maken van keuzes en regelt de praktische zaken. De uitvaartverzorger staat 24/7 voor jou en jouw nabestaanden klaar en verzorgt een persoonlijk afscheid.

Afbeelding
Jongeman op de tribune

Vrij te besteden
bedrag

Met het vrij te besteden bedrag kun jij of jouw nabestaanden zelf kiezen hoe de uitvaart wordt vormgegeven. Een traditionele uitvaart met koffie en cake in het uitvaartcentrum of toch liever een uitgebreide borrel in jouw lievelingscafé? Met het vrij te besteden bedrag van onze uitvaartverzekering kies jij zelf wat bij jou past en hoe jouw uitvaart er later uitziet.

Afbeelding
Boksende tweeling

Wat kost een
uitvaartverzekering?

Als je een uitvaartverzekering afsluit, betaal je maandelijks een premie. De kosten van jouw uitvaartverzekering zijn onder andere afhankelijk van jouw leeftijd en de hoogte van het verzekerde bedrag. Hoe jonger je een verzekering afsluit, hoe lager de maandelijkse premie.

Een uitvaart kost in Nederland al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000. De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van persoonlijke wensen. Zo kost een begrafenis vaak meer dan een crematie. Met een uitvaartverzekering kun je je voor deze kosten verzekeren.

Voordelen van een
uitvaartverzekering

  • Hoe jonger je afsluit, hoe lager de premie
  • Verzekerd bedrag altijd aan te passen
  • Online direct verzekerd
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Bereken jouw
uitvaartkosten

Bij het nemen van afscheid hoort een uitvaart. De manier waarop een uitvaart wordt vormgegeven is voor iedereen anders. Waar de een kiest voor traditionele koffie en cake, kiest de ander voor een uitgebreid laatste feestje. 

Jouw persoonlijke wensen hebben invloed op de totale kosten voor de uitvaart. Heb je nog geen idee wat er allemaal bij een uitvaart komt kijken of wil je weten wat een uitvaart naar jouw wens kost? Doorloop dan de uitvaartkostenmeter en krijg een indicatie van de kosten van jouw persoonlijke uitvaart.