Uitvaartfonds

Eenvoudig een bedrag opbouwen voor uw uitvaart? Dat kan met het Monuta Uitvaartfonds. Eenmalig of vaker stort u een bedrag. Over uw storting ontvangt u een vaste rente. De rente per 1 november 2016 is 0,014%. De rente die geldt op het moment dat u de storting doet, is de rente die u ontvangt over deze storting. Het bedrag van het uitvaartfonds komt pas na uw overlijden vrij en kan alleen worden gebruikt om de kosten van de uitvaart mee te betalen. Er vindt nooit een uitkering in geld plaats. Maar blijft er nog wat geld over als alle kosten zijn betaald, dan wordt het restantbedrag uitgekeerd (tot maximaal € 500,- en tot maximaal 10% van het bedrag in uw uitvaartfonds). Het uitvaartfonds is een persoonlijke voorziening. Voor meerdere personen sluit u meerdere uitvaartfondsen af.

De voordelen

  • Prima mogelijkheid om ook op latere leeftijd nog de financiering van uw uitvaart te regelen
  • Na uw overlijden kunt u de inleg gebruiken voor de kosten van de uitvaart. Er wordt geen geld uitgekeerd.
  • U weet zeker dat het geld voor uw uitvaart wordt gebruikt.
  • Als uw nabestaanden na uw overlijden de uitvaartnota's naar ons toesturen, worden deze direct betaald vanuit uw uitvaartfonds. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een spaarrekening; deze wordt namelijk na overlijden tijdelijk bevroren.
  • Als er geld overblijft na de uitvaart, dan wordt het restant uitgekeerd tot maximaal € 500,- en tot maximaal 10% van het bedrag in uw uitvaartfonds.

Uitvaartfonds: voor elke leeftijd

Het Monuta Uitvaartfonds is er voor iedereen, welke leeftijd u ook heeft. Het kan ook een goede aanvulling op uw bestaande uitvaartverzekering zijn. Hiermee kunt u bijvoorbeeld extra wensen betalen die u nog niet heeft verzekerd. Iedereen kan een Monuta Uitvaartfonds afsluiten. Wij stellen geen vragen over uw gezondheid.

Storten 

U kunt in één keer een bedrag storten, maar ook vaker. De eerste storting moet minimaal € 1.000,- zijn. U kunt daarna bedragen bijstorten van € 500,- of hoger. Dit kunt u doen wanneer het u uitkomt. Periodieke stortingen, bijvoorbeeld maandelijks, zijn niet mogelijk. U verzorgt zelf de stortingen op het moment dat u dat wilt. Natuurlijk kunt u overleggen met ons of met uw verzekeringsadviseur.

Uw rente

De huidige rente (vanaf 1 oktober) bedraagt 0,021%.
De rente per 1 november 2016 bedraagt 0,014%.

Hoe wordt de rente van het uitvaartfonds bepaald?

Om de hoogte van de rente van het Monuta Uitvaartfonds te bepalen, gebruiken wij de publicaties van de officiële instantie EIOPA (European Insurance and Occupational Pensions Authority). Dit is dus een objectieve maat om de rente te bepalen. De rente die op onze website staat op het moment dat u uw storting doet, geldt vervolgens voor de gehele looptijd van uw uitvaartfonds. Dus als de rente later wordt aangepast, heeft dat geen gevolgen voor stortingen die u al heeft gedaan in het Monuta Uitvaartfonds. Als u opnieuw een storting doet, geldt voor die storting de rente die op dat moment op onze website staat. De rente wordt maandelijks aangepast.

Aanvragen

Het Monuta Uitvaartfonds kunt u telefonisch aanvragen via ons telefoonnummer 0800 – 022 22 92 (gratis). Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 21.00 uur. U kunt ook contact opnemen met uw eigen verzekeringsadviseur. 

Let op
Een storting in het Monuta Uitvaartfonds is in verband met wetgeving altijd onherroepelijk. Dit betekent dat u uw uitvaartfonds niet kunt afkopen. Het bedrag dat u heeft gestort staat dus vast tot uw overlijden. 

Bel me terug

De voorwaarden van het Monuta Uitvaartfonds


Wilt u meer informatie over onze uitvaartverzekeringen? Vergelijk onze uitvaartverzekeringen om te zien welke verzekering het beste bij u past.