Actueel

Meer dan alleen een uitvaart

Een bijzonder afscheid. Je kunt je er op voorbereiden. De uitvaartverzorgers van Monuta staan dag en nacht voor je klaar. Ook als iemand niet of elders verzekerd was. Maar wat zijn de eerste stappen die je zelf neemt na een overlijden van een dierbare en wat kan de uitvaartverzorger betekenen? We zetten het op een rij. 

Uitvaartverzorger Guido Poesiat ontvangt Nationaal Vakdiploma Uitvaartzorg

Op 28 november 2019 ontvingen zeventien kandidaten van uitvaartorganisatie Monuta het diploma van het Nationaal Vak examen Uitvaartzorg (NaVU). Het is de tweede keer dat dit diploma werd uitgereikt door de NaVU voor nieuwe uitvaartverzorgers. Ook Guido Poesiat van Monuta Adrienne Klein mocht dit diploma deze dag in ontvangst nemen.

Lezing voor mantelzorgers

Wie ooit al eens een uitvaart heeft moeten regelen, weet dat dat een veelomvattende en zware taak is. Er zijn veel vragen om te beantwoorden en er moet zoveel geregeld worden. Daarbij heeft u natuurlijk ook - in de eerste plaats en voor alles - uw verdriet.

Gemiddeld krijgt iedereen met vier uitvaarten te maken die je (samen met anderen) moet voorbereiden. En eens zullen anderen uw uitvaart moeten regelen.

Wat vergeten we na een uitvaart?

Tijdens een uitvaart denk je wel aan iets anders, dan aan je paraplu. Een uitvaart is vaak een gelegenheid waarbij de gasten emotioneel ‘vol’ zitten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er na afloop wel eens spullen achterblijven, zoals… slippers of een paraplu.

Benieuwd naar wat er zoal achterblijft, deed Monuta een inventarisatie onder haar medewerkers, die verantwoordelijk zijn voor de voorbereidingen en nazorg van uitvaarten. Zij lopen na een uitvaart altijd een rondje door de ruimte, als de gasten net weg zijn. Vaak blijft er wel iets achter.