Crematie regelen

0118 - 412 760 24/7 bereikbaar

Samen helpen we u de crematie regelen in Vlissingen, Middelburg en Veere

Moet u een crematie regelen in Vlissingen, Middelburg of Veere? Dan staat Monuta Adrienne Klein dag en nacht voor u klaar. Wij vinden het belangrijk dat u op de juiste manier afscheid kunt nemen, zodat u hier met een goed gevoel op terug kunt kijken. Daarbij is er ook alle ruimte voor u als nabestaande. Wilt u bijvoorbeeld de kist zelf dragen of spreken tijdens de plechtigheid voor de crematie? Dan is dat uiteraard mogelijk. Op verzoek nemen we u ook al deze zorgen uit handen, zodat u zich op het afscheid kunt concentreren. Wat u ook wilt, uw wensen staan bij ons centraal. Wij helpen u de crematie te regelen, bijvoorbeeld bij het crematorium in Middelburg of Terneuzen. Professioneel en ongedwongen, daar staan we voor als Monuta Adrienne Klein.

Over het crematorium in Middelburg

Aan de Westelijke Oude Havendijk vindt u het crematorium van Middelburg. In de moderne aula kunt u op een fijne manier afscheid nemen van uw dierbare. Hier zijn ongeveer 140 zitplaatsen en 100 staanplaatsen. Verder zijn er twee ruime koffiekamers en een familiekamer. Als het erg druk is, dan is de plechtigheid ook te volgen via schermen in de ontvangstruimte. Wanneer u na de dienst ergens anders naartoe wilt voor de koffietafel, dan kan dit bijvoorbeeld bij het Amadore Grand Hotel Arion in Vlissingen of Hotel Van der Valk in Middelburg.

Over het crematorium in Terneuzen

​Monuta heeft een eigen crematorium in Terneuzen, in een prachtige en groene omgeving. Hier kunt u in een moderne en toch huiselijke sfeer afscheid nemen van uw overleden dierbare. In de intieme aula is plaats voor 100 belangstellenden. In een andere ruimte kan door 75 belangstellenden de plechtigheid op schermen gevolgd worden. Verder kan de koffietafel hier ook plaatsvinden. Het gastvrije en warme personeel serveert de catering die u wenst. Dit crematorium is vanuit Vlissingen en Middelburg goed te bereiken. Ook is hier voldoende parkeergelegenheid.

Vaste tijd voor plechtigheid bij crematie

In principe geldt bij een crematorium altijd een standaardtijd. U heeft dan bijvoorbeeld een half uur voor de dienst in de aula en een half uur voor de koffietafel. Heeft u meer tijd nodig, bijvoorbeeld omdat er veel sprekers of muziekstukken zijn? Dan kunt u vooraf meer tijd reserveren. Wij kunnen dit voor u regelen, zodat u voldoende rust heeft om afscheid te nemen.

Afscheidsdienst bij ons, crematie in het crematorium

In onze uitvaartcentra in Middelburg en Vlissingen zijn we minder aan een tijd gebonden dan een crematorium. Doordat we kleinschaliger werken, kunnen we de familie meer tijd geven voor de dienst. Bij ons heeft u alle ruimte om rustig afscheid te nemen. Daarna kunt u uw dierbare uitgeleide doen als hij of zij met de rouwauto naar het crematorium gaat. U mag natuurlijk ook mee naar het crematorium. De keuze is aan u. Wij passen ons hierop aan en regelen het voor u.

Na de afscheidsdienst

​Vrijwel direct na de dienst vindt de crematie plaats. Wanneer u dat wilt, mag u uw dierbare tot aan de ovenruimte nog begeleiden. Na de crematie verzamelt een van de medewerkers zorgvuldig alle as. De as wordt vervolgens in een asbus in de algemene nis bewaard.

Wettelijke bezinningsperiode

Volgens de wet heeft u een bezinningsperiode van 30 dagen, waarin u mag bepalen wat u met de as gaat doen. In deze periode mag u de as niet bezoeken. Het crematorium stuurt u een brief waarin staat wanneer u de as mag ophalen en welke mogelijkheden hiervoor precies zijn. Over de asbestemming denkt uw uitvaartverzorger graag met u mee en helpt u om alles te regelen.

Vele opties voor asbestemming

​Voor veel nabestaanden is het lastig om na de crematie een bestemming voor de as te vinden. Er is immers ook veel mogelijk. Vraag ons gerust om meer informatie. Wij weten precies wat er in de gemeenten Vlissingen, Middelburg en Veere mogelijk is. Hieronder vindt u een aantal suggesties.

  • Veel begraafplaatsen en crematoria hebben een urnenmuur. U kunt de urn een mooie plek geven in een van de nissen.
  • Sommige begraafplaatsen en crematoria hebben ook urnentuinen of urnengraven.
  • Wanneer de ene partner is begraven, kan de as van de andere partner in een urn of asbus bewaard worden. Die urn of asbus kan op het graf geplaatst worden of ook begraven worden.
  • U mag de as ook verstrooien, bijvoorbeeld op een plek die bijzonder was voor uw dierbare. Vraagt u hiervoor wel toestemming aan degene van wie het land is. Of strooi de as uit in de Noordzee of een van de Zeeuwse wateren.
  • Vindt u het lastig om de as zelf te verstrooien? Dan kunt u dit ook door een medewerker van het crematorium laten doen. We kunnen dit voor u regelen.
  • Of laat een symbolische hoeveelheid as verwerken in een assieraad.
  • U kunt de as ook in een urn bewaren en deze op een mooie plek thuis neerzetten. Kiest u voor een buitenurn, dan kan de urn ook een plaatsje in de tuin krijgen.

Wat zijn de kosten van een crematie?

Omdat de kosten voor een crematie heel erg afhankelijk zijn van de wensen, is het lastig om een bedrag te noemen. U kunt uitgaan van een bedrag tussen de €6.500 en €9.000 euro. Als u bijvoorbeeld een luxe high tea wilt serveren en een uitgebreide dienst voorafgaand aan de crematie wilt, zullen de kosten eerder oplopen. Ook de keuze voor de asbestemming speelt een rol. Zo zijn er al urnen voor € 50 euro verkrijgbaar, maar betaalt u voor een heel luxe assieraad van witgoud al snel €1500. Bovendien kunnen de prijzen voor een urnenmuur of strooiveld per gemeente verschillen.

Heeft u vragen? Wij zijn er voor u

Wij denken graag met u mee, ook over de kosten van de crematie in de gemeenten Vlissingen, Middelburg en Veere. Wanneer u hier meer over wilt weten, helpen we u graag verder. Neemt u gerust contact op met ons. U kunt bellen naar 0118 – 41 27 60. Wij zijn dag en nacht bereikbaar als u een crematie moet regelen. Wij zijn er voor u.