Begrafenis regelen

0118 - 412 760 24/7 bereikbaar

Op ongedwongen wijze de begrafenis regelen in Vlissingen, Middelburg en Veere

Wanneer u een begrafenis moet regelen, dan is Monuta Adrienne Klein u graag tot steun. Voor ons is het belangrijk dat u goed afscheid kunt nemen op een manier die bij u past. Daarbij geven we ook alle ruimte aan de familie. Wilt u bijvoorbeeld zelf iets zeggen tijdens de afscheid? Zelf een kist in elkaar timmeren? Of wilt u zelf de kist dragen met vrienden of familie? Dan begeleiden we u hierbij. Als u een bijdrage levert aan het afscheid kan dat helpen bij de rouwverwerking. Maar wilt u liever alles rondom de begrafenis aan ons overlaten, dan kan dat uiteraard ook. Wij helpen u op professionele en ongedwongen wijze een begrafenis te regelen in de gemeenten Vlissingen, Middelburg en Veere.

Voor een begrafenis in Vlissingen

Vlak bij ons uitvaartcentrum in Vlissingen vindt u de Noorderbegraafplaats. Daardoor is een afscheid in onze aula een hele logische keuze voor het afscheid bij de begrafenis. Doordat het een klein stukje lopen is, kunt u te voet achter de rouwauto naar de begraafplaats gaan. Verder kan in Vlissingen begraven worden in Oost-Souburg en Ritthem.

Meerdere begraafplaatsen in Middelburg

Ons uitvaartcentrum in Middelburg bevindt zich op 5 minuten rijden met de auto van de  Westelijke Oude Havendijk.​ Middelburg heeft meerdere gemeentelijke begraafplaatsen. De grootste ligt aan de Westelijke Oude Havendijk. Hier vindt u ook het crematorium. Voor  een begrafenis kunt u dan ook gebruikmaken van de faciliteiten van het crematorium. Hier vindt u een moderne aula met ongeveer 140 zitplaatsen en 100 staanplaatsen. Ook zijn er twee ruime koffiekamers. Verder zijn er begraafplaatsen in Sint Laurens, Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden. Wilt u meer weten over een specifieke begraafplaats in de gemeente Middelburg? Dan vertellen we u hier graag meer over.

Veere: iedere kern heeft een begraafplaats

De gemeente Veere bestaat uit vele kernen en vrijwel iedere plaats heeft een eigen begraafplaats. Voor een aantal historische begraafplaatsen, bijvoorbeeld Zanddijk, geldt dat ze in principe vol zijn. Er worden dan geen nieuwe graven meer uitgegeven en een begrafenis is enkel nog mogelijk voor wie al een graf heeft gereserveerd. In de volgende plaatsen is een begraafplaats: Biggekerke, Aagtekerke, Domburg, Gapinge, Grijpskerke, Koudekerke, Meliskerke, Oostkapelle, Serooskerke, Veere, Westkapelle, Vrouwenpolder en Zoutelande.

Mogelijkheden verschillen per gemeente

De gemeenten Vlissingen, Middelburg en Veere beschikken ieder over meerdere begraafplaatsen. Onze taak als uitvaartverzorger is om u meer te vertellen over alle lokale mogelijkheden per plaats. Zo weet u precies wat wel en niet kan bij een begrafenis. Omdat de voorwaarden per gemeente kunnen verschillen, adviseren we u om altijd vooraf contact op te nemen met ons. Zodra uw wensen helder zijn, zullen wij het regelen met de begraafplaatsbeheerder. Voor een indicatie van de kosten kunt u de prijs van de grafrechten in uw gemeente opzoeken in de Monuta grafkostenmeter.

Particulier graf

De meeste mensen kiezen bij een begrafenis voor een particulier graf. Vooraf mag u dan een plek uitkiezen en u bepaalt zelf wie in dit graf mogen leggen. U betaalt hiervoor grafrechten voor een vaste periode, bijvoorbeeld 10 of 20 jaar. Deze periode kunt u vaak nog verlengen.

Algemeen graf

Wie hiervoor kiest, betaalt geen grafrechten. Maar u mag ook niet een graf kiezen of bepalen wie hier begraven wordt. Dat doet de gemeente of begraafplaatsbeheerder. Vaak worden hier meerdere mensen begraven. Na een vaste termijn wordt het graf geruimd. Verlengen is niet mogelijk.

Natuurbegraafplaats

Dit is in opkomst in ons land. Vooraf mag u een plek uitzoeken, bijvoorbeeld op de heide of in het bos. De grafrechten worden voor eeuwig afgekocht. Verlengen is niet nodig, want het graf wordt niet geruimd. In de gemeenten Vlissingen, Middelburg en Veere is helaas nog geen natuurbegraafplaats, de dichtstbijzijnde ligt in het Noord-Brabantse Alphen.

Wat zijn de kosten van een begrafenis?

Voor de kosten van een begrafenis moet u al snel rekenen op een bedrag tussen de € 6.500 en € 9.000. Dit is ook afhankelijk van uw wensen. Want wie kiest voor een verlengde plechtigheid op een bijzondere locatie met luxe catering is natuurlijk duurder uit dan een begrafenis met een intiem afscheid met een kop koffie en plak cake. Het is goed om ook te denken aan bijkomende kosten, zoals de kosten voor een grafmonument en grafrechten. Verder is een begrafenis in het weekend vaak duurder dan doordeweeks, omdat er dan een toeslag geldt voor bijvoorbeeld rouwvervoer.

Wij zijn er voor u

​Iedere gemeente op Walcheren heeft eigen begraafplaatsen waar een begrafenis mogelijk is. Wij kennen deze locaties en vertellen u graag wat er wel en niet kan. Ook over de kosten van een begrafenis denken we graag met u mee. Wilt u meer weten? Neemt u dan gerust contact op via 0118 – 41 27 60. We komen ook graag bij u langs in bijvoorbeeld Vlissingen, Middelburg of Veere om het een en ander te bespreken of u te helpen de begrafenis te regelen.