Lezing ‘Verder gaan na verlies van je kind’

Verder gaan na verlies van je kind. Hoe doe je dat? Wat en wie heb je dan nodig? Hoe zorg je ervoor dat je omgeving betrokken bij je blijft? En hoe maak je anderen duidelijk dat je in tijden van verdriet ook behoefte hebt aan afleiding?

Jaarlijks maken in Nederland meer dan 1000 gezinnen het overlijden van een geboren of ongeboren of ouder kind mee. Hoe gaan mensen om met deze enorme verliezen? Hoe kunnen zij het leven weer oppakken? En hoe ga je om met mensen die zware klappen te verduren krijgen?

Het motto van Mieke de Bruin is: “Verdergaan door even stil te staan….wat een vooruitgang.” Samen met Henny Aben heeft Mieke het Centrum voor Verborgen Verlies opgericht. Mieke is geschoold en zeer ervaren in verliesbegeleiding. Zij is gespecialiseerd in het begeleiden bij persoonlijke ontwikkeling en verandertrajecten. Ze is schrijver van het boek “Verborgen verlies onthuld”.

Voor wie is de lezing bedoeld?

Voor mensen die een kind hebben verloren, korter of al langer geleden. Het programma van Mieke kan zorgen voor herkenning en geeft steun. Het is ook bedoeld voor mensen die met rouwenden te maken hebben in hun omgeving en zich soms onzeker voelen over hun benadering. Wat moet je juist wel en wat moet je juist niet doen of zeggen?
 

Tijd en locatie:

Woensdag 21 november: van 14:00 tot 16:30 uur Buñuellaan 1, 1325 PP Almere
Het Parkhuys is open vanaf 13.45 uur. De locatie beschikt over beperkte parkeergelegenheid.

Programma

13.45 uur: Ontvangst met koffie en thee

14.00 uur: Start met Mieke de Bruin

15.00 uur: Pauze met koffie en thee

15.15 uur: Hervatting met Mieke de Bruin

15.45 uur: Afronden; Mieke de Bruin presenteert haar nieuwe boek

16.00 uur: Napraten met koffie en thee

Deze lezing is een gezamenlijke activiteit van het Flevoziekenhuis en Humanitas Almere/Zeewolde.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via sbr.almere@humanitas.nl (o.v.v. de organisatie door wie je op de hoogte bent van deze lezing). Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Er is de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te doneren.