Tweede editie herdenkingswandeling 'Namen Blijven

In het Vroege Vogelbos vindt op 1 november voor de tweede maal de herdenkingswandeling 'Namen Blijven' plaats. Dit community art project geeft bezoekers de gelegenheid om actief stil te staan bij hun dierbare overledenen.

Net als vorig jaar is er in een sfeervolle natuurlijke omgeving met fakkels een wandelroute uitgezet. Langs deze route biedt een aantal professionele kunstenaars nieuw ontwikkelde, interactieve, kunstzinnige vormen tot herdenken aan. Daarnaast zijn er enkele plekken die uitnodigen tot individuele bezinning. Het aanbod wordt aangevuld met zang en poëzie door een aantal Almeerse amateurkunstenaars.

Het Monuta Charity Fund steunt dit initiatief met een financiële bijdrage van 1.500 euro. Heidi Markus, uitvaartverzorger bij Monuta, overhandigde de cheque zondag aan Maria Elstgeest en Anja Stam van het project Namen Blijven, tijdens de kick-off bijeenkomst in de aula van uitvaartcentrum Monuta Almere. ,,Deze herdenkingswandeling geeft nabestaanden in Almere en daarbuiten, van welke religie en welke afkomst dan ook, de gelegenheid op hun eigen manier hun dierbaren te herdenken", vertelt Markus. ,,Vorig jaar noemde een van de wandelaars het 'even gedag zeggen zonder afscheid te nemen'. Het biedt ruimte om te herdenken, maar ook voor individuele bezinning. Ik vind het mooi dat wij vanuit het Monuta Charity Fund dit initiatief, dat kan uitgroeien tot een traditie in herdenken van overleden dierbaren, mogen ondersteunen."

De herinneringsroute loopt over het natuurpad van Stad en Natuur Almere bij het Eksternest aan de Muiderweg in Haven. De route kan op 1 november gewandeld worden van 19.00 tot 21.00 uur en de toegang is gratis.

Reactie toevoegen