Veel belangstelling voor Advies- en Taxatiedag Monuta Almere

Meer dan 350 bezoekers bezochten afgelopen zaterdag de gratis Advies- en Taxatiedag bij Monuta Almere. De taxateurs voerden 164 taxaties uit: vazen, klokken, serviesgoed, maar ook postzegels, munten en schilderijen werden beoordeeld. Er werd geen Rembrandt of van Gogh ontdekt, maar er was wel een aantal verrassingen: een 200 jaar oude Statenbijbel en enkele 19de -eeuwse schilderijen

Tevreden over opkomst

​Relatiebeheerder Ton Vos van Monuta Almere is erg tevreden over het resultaat: “Wat een mooie opkomst! Hier hadden we niet op durven hopen. We hebben vele bijzondere voorwerpen de revue zien passeren, zoals mooie gouden sierraden, staartklokken en veel porseleinen vazen en serviezen.”

Positieve reacties
Ook bezoekers zijn enthousiast. Vos: “Ondanks dat de wachttijd op een bepaald moment opliep tot bijna 60 minuten, bleef de sfeer er goed in. Veel bezoekers gingen tevreden naar huis. Iedereen vond het leuk om meer informatie te kunnen krijgen over de achtergrond van hun voorwerp. Reacties als ‘We gaan naar de dealer een nieuwe auto bestellen’ waren niet van de lucht. Maar er waren ook relativerende uitspraken. Vooral toen een mevrouw schaterlachend de taxatieruimte uitkwam en riep: ‘De handdoek waarin mijn schilderij was gewikkeld, is meer waard dan mijn schilderij!’ Verder werd er ook volop gebruikgemaakt van de gelegenheid om informatie in te winnen over de uitvaart.”

Informatieve dag

“Bezoekers leerden niet alleen meer over hun kostbaarheden, maar konden ook informatie krijgen bij onze standhouders”, legt Vos uit. “Wij merkten dat mensen vaak vragen hadden over nalatenschap en bezittingen. Hoe moeten ze dit allemaal goed regelen? Tijdens de Advies- en Taxatiedag konden ze antwoord krijgen op hun vragen. Het was zo’n succes dat we nu al nadenken over een volgende editie!”

Succesvolle samenwerking

Monuta Almere organiseerde voor de eerste keer de Advies- en Taxatiedag met de naam Tussen nu en nalatenschap. Dit is een samenwerking met het Goudwisselkantoor en standhouders, zoals Heldoorn Eggels Notarissen en Confidente Nalatenschapsbureau. Ook exposeerden een aantal lokale kunstenaars hun kunstwerken.

Reactie toevoegen