Begrafenis Almere

036 - 521 44 10 24/7 bereikbaar

Wanneer een dierbare overlijdt, is de eerste vraag vaak: begraven of cremeren? Wanneer u kiest voor een begrafenis, is het voor veel nabestaanden een fijn idee dat er een plek is om naar toe te gaan. Uw overleden dierbare kan op die plek worden herdacht.

Wij helpen u graag met een passende begrafenis te regelen in Almere. Wij zijn vertrouwd met de rituelen en gebruiken van alle geloofsovertuigingen. In Almere en omgeving komen wij onder meer op de volgende begraafplaatsen.

Begraafplaatsen en Crematoria Almere

Voor een begrafenis in Almere kunt u terecht bij de begraafplaats in Almere Stad en Almere Haven.

Begraafplaats Almere Stad

De begraafplaats in Almere Stad is ruim opgezet. U komt aan op een mooie oprijlaan met aan weerszijden de grafkamers. Hierdoor hangt er een besloten en intieme sfeer. Er is een uitvaartcentrum en crematorium aanwezig. U kunt hier terecht voor opbaarmogelijkheden, rouwbezoeken en condoleances. Verder is er een speciale verzorgingsruimte aanwezig die gebruikt kan worden voor rituele wassingen. De begraafplaats in Almere Stad beschikt over particuliere- en algemene graven.

Soorten graven

Particulier graf:

Wanneer wij samen met u de begrafenis in Almere verzorgen kunt u kiezen voor een particulier graf voor twee personen. U betaalt dan de grafrechten voor een bepaalde periode. Daarna kan dit worden verlengd. Bij een particulier graf bepaalt de rechthebbende wie er in het graf komen te liggen. Uw uitvaartverzorger kan u hier meer over vertellen, neem gerust contact met ons op.

Algemeen graf:

Voor een begrafenis in Almere kunt u kiezen voor een algemeen graf. Dit is een optie als u de kosten voor een begrafenis laag wilt houden. In een algemeen graf liggen twee personen bij elkaar in één graf. De begraafplaats bepaalt wie er in een algemeen graf wordt begraven. Een algemeen graf wordt meestal na tien jaar geruimd. Uw uitvaartverzorger kan u hier meer over vertellen, neem gerust contact met ons op.

Islamitisch gedeelte

De begraafplaats in Almere Stad biedt ook een islamitisch gedeelte. Dit gedeelte is in beheer van de Al-Raza moskee. Op een islamitische begraafplaats worden graven voor eeuwig afgekocht. Dit betekent dat de graven niet worden geruimd na een aantal jaren.

Het Vlinderveld

Op de begraafplaats in Almere Stad is een Vlinderveld. Hier kunnen kindjes begraven worden die zijn geboren tijdens een zwangerschap tot 24 weken. Het is mogelijk hier een eigen grafje voor een periode van vijf jaar te kopen. U heeft dan een plekje om naar toe te gaan.

Begraafplaats Almere Haven

De inrichting en ligging van de begraafplaats zorgt ervoor dat nabestaanden er rust en privacy ervaren. De begraafplaats ligt aan het water. Vanaf de dijk heeft u een prachtig uitzicht over het water.  

Ook is hier een uitvaartcentrum aanwezig waar gebruikt kan worden gemaakt van opbaarmogelijkheden, aula en condoleanceruimte. U kunt bij de begraafplaats in Almere Haven alleen terecht voor particuliere graven.

Wat kost een begrafenis?

De kosten van een begrafenis zijn afhankelijk van de persoonlijke wensen. Tegenwoordig kost een begrafenis is al gauw tussen de € 8.500,- en € 11.000,-. Bij een begrafenis krijgt u te maken met grafkosten. De kosten voor een graf verschillen per begraafplaats. In de grafkostenmeter kunt u opzoeken wat de kosten zijn voor de begraafplaats van uw keuze.

Condoleance

Voor een condoleance kunt u gebruik maken van ons uitvaartcentrum. Uiteraard is het ook mogelijk om voor de uitvaartplechtigheid voor een eigen gekozen locatie te kiezen. Een begrafenisdienst kan ook in de kerk plaatsvinden. U kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om de condoleance ook in de kerk te houden.

Voor ons is het belangrijk dat de plek goed voelt en past bij wie uw overleden dierbare was. Hieronder leest u een aantal mogelijkheden:

Kerken

  • De Drieklank in Almere Buiten
  • Goede Rede in Almere Haven
  • De Lichtboog in Almere Stadspoort
  • Levend Water in Almere Stad
  • De Wegwijzer in Almere Buiten

Andere locaties

  • Thuis of in de 24-uurskamer van Monuta Almere: wanneer er sprake is van een klein gezelschap, kunnen wij de uitvaartdienst bij de overledene thuis houden
  • Het Eksternest in Almere Haven: u kunt gebruik maken van (een deel van) de grote zaal en cateringmogelijkheden
  • Restaurant Boathouse: voor bijvoorbeeld de condoleance
  • KAF Almere: voor een uitvaartplechtigheid of condoleance
  • De kemphaan: met ruimte voor een informeel afscheid in bijvoorbeeld De Stadsboerderij

Heeft u hulp nodig?

Er komt veel kijken bij het regelen van een begrafenis. Daarom denken wij graag met u mee en nemen de praktische zaken uit handen. Samen met u regelen wij de begrafenis zoals u dat wilt. Wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen uw regio? Neem dan gerust contact met ons op via 036 – 521 44 10.