Reactie toevoegen

Op 11 juni ontving Humanitas Almere een cheque ter waarde van € 2000,- uit handen van uitvaartverzorgster Heidi Markus namens het Monuta Charity Fund. Het geld wordt besteed aan deskundigheidsbevordering van vrijwilligers.
 
Vrijwilligers van de Humanitasprojecten Steun bij rouw en Gezin en verlies bieden vele Almeerders jaarlijks ondersteuning bij het verwerken van een verlies. Dankzij het Monuta Charity Fund (MCF) kan Humanitas hen dit jaar iets extra’s bieden op het gebied van deskundigheidsbevordering. 
 
Themadag multiculturele rouw
De cheque van het MCF wordt besteed aan een themadag over multiculturele rouw. De vrijwilligers brengen op 13 juni een bezoek aan Museum Tot Zover in Amsterdam. Vervolgens krijgen zij een rondleiding de naastgelegen begraafplaats De Nieuwe Ooster. Het programma wordt afgesloten met een interactieve lezing over multiculturele rouw bij kinderen, jongeren en volwassenen, verzorgd door Ineke Wienese en Dido Blonk van Troost voor Tranen.
 
Meer informatie over Steun bij rouw of Gezin en verlies? Neem contact op met Saskia Koning, projectcoördinator Gezin en verlies, telefoon 06 - 35111480 of mail naar s.koning@humanitas.nl.
 
Al 15 jaar geeft Monuta geld aan lokale initiatieven via het Monuta Charity Fund (MCF). Medewerkers van Monuta, samenwerkende assurantietussenpersonen en franchisenemers zijn ambassadeur van het fonds. Monuta weet hoe moeilijk het kan zijn om na het verlies van een dierbare de draad weer op te pakken. Met het Monuta Charity Fund dragen wij graag bij aan initiatieven die erop gericht zijn om mensen te ondersteunen in de moeilijke periode vlak voor of na het overlijden van een dierbare.
 
Bijschrift foto: Stadscoördinator Henriëtte van der Meij (Humanitas) ontvangt de cheque uit handen van Heidi Markus (Monuta)