Al op jonge leeftijd wist ik dat ik uitvaartverzorger wilde worden. Dit gevoel werd versterkt toen ik in 2007 een baan kreeg als overledenenverzorger. Steeds vaker kozen nabestaanden ervoor om te helpen bij de laatste verzorging van hun overleden dierbare. Het op een waardige manier verzorgen en aankleden van een overledene kan troost bieden en helpen bij de verwerking van het verlies. Uiteraard bepalen nabestaanden altijd zelf of en hoe zij willen helpen. Mede door deze korte, maar intensieve contacten met nabestaanden, wist ik dat ik me verder wilde verdiepen en ontwikkelen in het uitvaart vak en ben ik uiteindelijk uitvaartverzorger geworden. Daarnaast woon ik al mijn hele leven in Almere. Hierdoor ken ik de stad goed en weet ik wat er mogelijk is op het gebied van uitvaartverzorging.

Samen

Wanneer uw dierbare is overleden, kom ik bij u langs en bespreek samen met u hoe het afscheid er uit komt te zien. Uw wensen en die van de overledene staan hierin centraal. Ik vind het namelijk belangrijk dat een uitvaart persoonlijk is en ook zo wordt ervaren door u en uw omgeving, zodat u na afloop terug kunt kijken op een passend en persoonlijk afscheid. Ik bied een luisterend oor en ben benieuwd naar wie uw overleden dierbare was en hoe hij of zij in het leven stond. Ik breng rust in deze vaak hectische periode waarin in korte tijd veel moet worden geregeld. Naast het feit dat ik u betrek bij het vormgeven van een persoonlijk afscheid, kan ik u als uitvaartverzorger ook veel zaken uit handen nemen, zodat u zich in deze dagen in zoveel mogelijk kunt richten op het nemen van afscheid.

Laatste wensen vastleggen

Het komt steeds vaker voor dat mensen bij leven nadenken over hun afscheid of willen weten wat een uitvaart kost. Dit kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat u zeker wilt weten dat uw uitvaart volgens uw wensen verloopt of dat u uw nabestaanden niet wilt belasten met het regelen van uw uitvaart. Ik kom graag bij u langs om samen in een vrijblijvend gesprek uw wensen vast te leggen.

Als uitvaartverzorger van Monuta Heidi Markus, sta ik voor u klaar. Voor, tijdens en na de uitvaart.  

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een uitvaart in Almere? Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.