Uitvaart regelen in Alphen aan den Rijn

Uitvaart Alphen aan den Rijn
0172 - 47 20 77 24/7 bereikbaar

Wanneer wij mogen helpen om een uitvaart te regelen in Alphen aan den Rijn, dan noemen families ons soms ‘zakelijk betrokken’. En dat is een compliment, want we voelen ons ook verbonden met de naasten die een familie zijn verloren. Als u onze Monuta uitvaartverzorgers Yvonne van Lingen of Greet van Domberg belt om de uitvaart te regelen, dan weet u dat het goedkomt. En als u ons nodig heeft, staan we zelfs ’s nachts voor u klaar.

 

Bel bij overlijden 0172 - 47 20 77

Afspraak maken

Eerste gesprek: kennismaken

Na de melding van het overlijden spreken we af wanneer we elkaar voor het eerst ontmoeten. Wanneer iemand in de nacht is overleden, zit de familie vaak nog vol emoties. Het kan dan fijn zijn om praktische zaken direct te regelen. Voor ons is dat geen probleem. In een eerste gesprek maken we kennis en leggen we de basis voor een goede samenwerking. Er moet vertrouwen ontstaan in elkaar en onze uitvaartverzorging, zodat we samen kunnen toewerken naar een mooi afscheid. Daarbij zijn uw wensen leidend en geven wij u de nodige inspiratie om een passende en waardige uitvaart te organiseren.

 

Onze uitvaartverzorger, Yvonne van Lingen, heeft de voorbereiding op en de uitvaart zelf uitstekend geregeld. Haar betrokkenheid, haar persoonlijke aanpak en daadkracht is zeer prettig. - mevrouw Schut-Meijerink

Thuis opbaren of niet

Een van de eerste dingen die we moeten bespreken, is waar uw dierbare mag worden opgebaard. Dit kan in een van de opbaarkamers in het crematorium van Alphen aan den Rijn, in de Dorpsrouwkamer in Hazerswoude-Dorp of in Uitvaartcentrum de Waard in Koudekerk aan den Rijn bijvoorbeeld. Andere locaties zijn in overleg ook mogelijk. We vertellen u graag meer over welke opbaarruimten er allemaal zijn.

Iedere dag een stap verder

In de dagen die volgen, nemen we iedere keer weer beslissingen die van belang zijn voor de uitvaartverzorging en de uitvaart. We stellen de rouwkaart op, denken na over de bloemen en kiezen een locatie voor de uitvaart. Dat kan bij een kerk of uitvaartcentrum in Alphen aan den Rijn, maar ook gewoon thuis of op een plek die bijzonder was voor uw dierbare. Doordat we iedere keer weer een paar besluiten nemen, voelt alles niet overweldigend aan. Dit is voor de familie in een toch al emotionele periode vaak wel zo prettig.

We hebben dagelijks contact

Wij proberen bij ieder rouwbezoek aanwezig te zijn, of dit nu in Alphen aan den Rijn zelf is of in Benthuizen of Hazerswoude-Rijndijk. Ook als uw dierbare thuis is opgebaard, dan ziet u ons dagelijks bij de controle. U heeft dan alle gelegenheid ons uw vragen te stellen. Maar u mag ons ook altijd bellen, mailen of appen. We zijn daarin heel flexibel en passen ons gewoon aan u aan. Alles wat we afspreken, ook de kosten van de uitvaart, leggen we op papier vast. Zo kunt u altijd alles nog even teruglezen.

Kennis van Molukse uitvaarten

Ook Molukse uitvaarten in Alphen aan den Rijn zijn bij ons in goede handen. Uit ervaring weten we dat er veel tradities en gebruiken komen kijken bij een Molukse uitvaart. Onze uitvaartverzorger Yvonne weet precies wat wel en niet gebruikelijk is en helpt om dit te regelen. Zo legt de familie bloemblaadjes op de kist voor het graf gesloten wordt en ook sprenkelt iedereen nog wat eau de cologne op de kist. En na de dienst eten alle gasten met elkaar een overheerlijke maaltijd.

Nazorg: u staat er nooit alleen voor

Met onze uitvaartverzorging staat u er nooit alleen voor. Na het afscheid blijven we contact houden. U kunt ons bellen, appen of mailen als u vragen heeft. We komen na een aantal weken bij u langs om te horen hoe het met u gaat. Ook zijn we nieuwsgierig naar wat u van het afscheid vond. We nemen dan ook meteen de nota mee, zodat u die meteen kunt bekijken en eventuele vragen kunt stellen. Als u dat wilt, kunnen we u ook helpen om de dankkaarten te versturen. Of we gaan met u mee om de as op te halen bij het crematorium in Alphen aan den Rijn. En wanneer u dat fijn vindt, helpen we u om een urn uit te zoeken en brengen we uw bestelling zelfs bij u langs. Of we gaan mee om de as te verstrooien. We zijn er ook na de uitvaart voor u.

 

De mensen van de Monuta, die ons al deze dagen en nu nog steeds ons bij stonden met hun hulp. Geen vraag was teveel, zelfs nu nog, ik ben een nieuwe polis tegengekomen en Yvonne heeft mij weer met alles geholpen omtrent de akte van cessie. - mevrouw Lips - Versluis

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

De kosten van de uitvaart zijn vooral afhankelijk van de gemaakte keuzes. Wordt het bijvoorbeeld een begrafenis of crematie? Want een begrafenis is vaak duurder, omdat er ook kosten zijn voor het graf en de grafsteen. Maar ook persoonlijke keuzes spelen een rol: is de catering uitgebreid, komen er veel gasten en is er bijvoorbeeld een rouwauto nodig? Over dit alles denken we graag met u mee, want we zien het als een uitdaging om ook met weinig financiële middelen een mooi afscheid mogelijk te maken. Wel moet u rekenen met een aantal vaste kosten als het gaat om uitvaartverzorging, bijvoorbeeld voor de opbaring, de uitvaartlocatie en het tarief van de uitvaartverzorger.

Wij beantwoorden uw vragen graag

Heeft u nog vragen over de kosten van de uitvaart of onze uitvaartverzorging? Of wilt u weten welke mogelijkheden er zijn in specifieke plaatsen in de gemeente, zoals Hazerswoude-Rijndijk of Benthuizen? Vraag ons hier dan gerust naar. Neemt u bijvoorbeeld telefonisch contact met ons op. We vertellen u dan graag meer over hoe wij de uitvaart kunnen regelen in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Waarom Monuta - Alphen aan den Rijn?

  • Uw wensen staan voor ons centraal
  • Altijd een waardig afscheid, passend binnen uw budget
  • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart
  • Onze uitvaartverzorgers zijn oprecht betrokken
  • De afspraken die we met u maken zijn duidelijk en transparant

Werkgebied

Hoogmade, Hazerswoude Dorp, Hazerswoude Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Noorden, Zevenhoven, Nieuwveen, Aarlanderveen, Leimuiden, Ter Aar, Rijnsaterwoude, Zwammerdam, Woubrugge, Benthuizen, Driebruggen