Alles rondom de begrafenis regelen in de gemeente Alphen aan den Rijn

0172 - 47 20 77 24/7 bereikbaar

Wanneer u een begrafenis moet regelen in de gemeente Alphen aan den Rijn, dan is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger die de regio kent. Wij weten precies wat er wordt bedoeld met het Rode en Groene dorp en kennen alle begraafplaatsen in Alphen aan den Rijn. Daardoor kunnen we u als geen ander vertellen over de mogelijkheden. Ook hebben we goede contacten bij iedere begraafplaats. Wat uw wensen ook zijn, alles kan en mag in overleg. We denken hierover graag met u mee, zodat we een begrafenis naar wens kunnen regelen. En wilt u graag de begrafenis elders laten plaatsvinden? Dan is dat geen probleem en zorgen we ervoor dat dit geregeld wordt.

 

Neem contact op om een begrafenis te regelen

Over de begraafplaatsen in Alphen aan den Rijn en omgeving

In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn acht algemene begraafplaatsen. Hier komen wij regelmatig voor het verzorgen van een begrafenis:

 • Oosterbegraafplaats in Alphen aan den Rijn;
 • Begraafplaats Buitendorp in Zwammerdam;
 • Algemene Begraafplaats in Aarlanderveen;
 • Begraafplaats Roemer in Boskoop;
 • Oude begraafplaats Reijerskoop in Boskoop;
 • Begraafplaats Vrederust in Benthuizen;
 • Algemene Begraafplaats in Hazerswoude-Dorp;
 • Algemene Begraafplaats in Koudekerk aan den Rijn;
 • Parochiekerkhoven in Hazerswoude-Dorp en Alphen aan den Rijn.

Al deze begraafplaatsen zijn mooi en rustig gelegen. Ze worden goed onderhouden, waardoor er alle ruimte is voor flora en fauna. Ze zijn dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk.

 

Wij hebben een heel waardevolle persoonlijke ondersteuning gekregen bij elk facet van de uitvaart. Onze ideeën werden heel adequaat vertaald in concrete zaken en de gegeven adviezen waren niet dwingend zodat we echt het gevoel hadden dat de uitvaart exact is verlopen zoals wij in gedachten hadden. - dhr. Van der Mijle

Particulier graf

Veel families kiezen ervoor om hun overleden dierbare in een particulier graf te begraven. In Alphen aan den Rijn heeft u dan de keuze uit een zandgraf, keldergraf of kindergraf. U huurt een graf voor 10, 20, 30 of 40 jaar. Het onderhoud koopt u tegelijkertijd af. Bij een particulier graf mag u zelf een plek kiezen en bepaalt u zelf wie hier precies begraven wordt. Na afloop van de grafrechten mag u de termijn verlengen. Hier betaalt u dan wel weer grafrechten voor. Via de Monuta grafkostenmeter krijgt u een indicatie van de kosten voor de grafrechten in Alphen aan den Rijn en andere gemeenten.

Algemeen graf

Ook kan men kiezen voor een algemeen graf. De gemeente wijst deze graven aan en bepaalt de plaats. Iemand ligt hier tien jaar begraven en daarna wordt het graf geruimd, waarbij verlengen niet mogelijk is. De kosten voor een algemeen graf zijn veel lager dan van een particulier graf.

Natuurbegraafplaats

Tegenwoordig is natuurbegraven steeds meer in opkomst. Iemand krijgt dan een laatste rustplaats op de heide, in het bos of bij een beekje. De plaats mag u zelf uitzoeken. Soms mag er een subtiel gedenkteken geplaatst worden en soms ook niet. U koopt de grafrechten voor eeuwig af en onderhoud is niet nodig, omdat het graf als het ware opgaat in de natuur. In de omgeving van Alphen aan den Rijn vindt u een natuurbegraafplaats in Gouda, aan de dijk langs de Hollandsche IJssel. Ook elders in Nederland zijn er natuurbegraafplaatsen, zoals Hillig Meer in Eext en Heidepol in Arnhem. Vaak kan de begrafenis ook daar plaatsvinden, soms zelfs in een aula buiten.

Wat zijn de kosten van een begrafenis?

Niemand vindt het fijn om naar de kosten van een begrafenis te moeten vragen. Toch speelt het budget wel een rol bij veel uitvaarten. Daarom zijn wij altijd heel transparant over de kosten. U krijgt vooraf altijd een begroting, zodat u weet waar u aan toe bent. U staat achteraf dan ook niet voor een vervelende verrassing.

Een crematie is vaak duurder

In principe geldt voor een begrafenis hetzelfde als voor een crematie: de kosten zijn afhankelijk van uw wensen. Zo is het logischerwijs duurder om veel gasten uit te nodigen en luxe catering te serveren dan een eenvoudig afscheid te organiseren met een plak cake en koffie. Wel moet u er rekening mee houden dat de kosten voor een begrafenis vaak hoger zijn dan bij een crematie. Er zijn immers kosten voor een grafsteen en grafrechten. Daarnaast is het goed om te weten dat de begraafplaatsen in Alphen aan den Rijn toeslagen berekenen voor een begrafenis op zaterdag.

 

De dienstverlening door Monuta is door ons als prettig ervaren, omdat zij alle zorg met veel zorg uit handen nemen en er ook met je meegedacht wordt met alle beslissingen die je in een korte periode van rouw moet nemen. - mevrouw Vos-de Jong

Ook over de kosten denken we graag mee

Of u nu in Hazerswoude-Rijndijk woont of in Koudekerk aan den Rijn, in de gemeente Alphen aan den Rijn gelden op alle begraafplaatsen dezelfde tarieven. Doordat we hier goed van op de hoogte zijn, kan uw uitvaartverzorger u vertellen wat er mogelijk is. Ook weten we meer over de kosten en denken we graag met u mee over de kosten van de begrafenis. Neemt u gerust contact met ons op, wanneer u wilt dat we u een begrafenis helpen regelen in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Waarom Monuta - Alphen aan den Rijn?

 • Uw wensen staan voor ons centraal
 • Altijd een waardig afscheid, passend binnen uw budget
 • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart
 • Onze uitvaartverzorgers zijn oprecht betrokken
 • De afspraken die we met u maken zijn duidelijk en transparant

Werkgebied

Hoogmade, Hazerswoude Dorp, Hazerswoude Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Noorden, Zevenhoven, Nieuwveen, Aarlanderveen, Leimuiden, Ter Aar, Rijnsaterwoude, Zwammerdam, Woubrugge, Benthuizen, Driebruggen