Luisteren naar de wensen van de nabestaanden en daar zo goed mogelijk aan voldoen, dat vind ik belangrijk in mijn werk als uitvaartverzorger in Alphen aan den Rijn. Samen met de nabestaanden wil ik een uitvaart zo vorm geven dat deze past bij hun dierbare. De overledene moet worden herkend in de uitvaart, maar zeker ook in de vormgeving van de rouwkaart. Dat maakt het persoonlijk. Bij de crematie van mijn oma ging de uitvaartondernemer zo stiekem te werk, dat wil ik niet.

Voor een afscheid met een goed gevoel

Sinds 1994 werk ik al als uitvaartverzorger en sinds 2000 ben ik het aanspreekpunt van Monuta Alphen aan den Rijn. Met mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van uitvaarten volgens de meest uiteenlopende wensen, weet ik wat er allemaal mogelijk is. En in alle gevallen wil ik dat nabestaanden, ondanks het verdriet en gemis, met een goed gevoel terug kunnen kijken op het afscheid van de overledenen. Zo kunnen ze de periode rondom het overlijden en afscheid nemen goed afsluiten en een start maken in het verder gaan met hun leven.

 

Wij hadden Yvonne als uitvaartverzorgster en zij is één van de beste die wij hebben gehad. Ze luistert goed naar je en zorgt dat alles goed wordt geregeld. Doordat zij goed heeft geluisterd, heeft zij tijdens de uitvaart een heel mooie speech gehouden. Wij zijn haar heel erg dankbaar. - mevrouw Weller

Ik pas me aan de familie aan

Dit bereik ik door betrokkenheid en vertrouwen te tonen. Soms ben ik bijna onzichtbaar, maar tegelijkertijd waardevol en ondersteunend voor de nabestaanden. Een andere keer wordt er meer van mij gevraagd en is mijn rol vooral leidend. Iedere familie is anders en dus ook iedere uitvaart. En dat is waarom ik mijn werk als uitvaartverzorger zo fijn vind om te doen.

Wilt u met mij in gesprek gaan?

Wanneer u met mij als uitvaartverzorger in gesprek wilt gaan over uw uitvaartwensen of wanneer u mij als begrafenisondernemer nodig heeft, sta ik dag en nacht voor u klaar. U kunt mij bellen op 0172 - 47 20 77. Heeft u mij nodig, dan kom ik bij u langs in Alphen aan den Rijn (of daarbuiten).