Begrafenis Apeldoorn

055 - 522 02 36 24/7 bereikbaar

Laat ons de begrafenis regelen in Apeldoorn

​Wanneer een dierbare overlijdt, is de eerste vraag vaak: begraven of cremeren? In het geval van begraven is het voor veel nabestaanden een prettig idee dat er een plek is om naartoe te gaan en de overledene te herdenken. Wij helpen u met een passende begrafenis regelen in Apeldoorn. Zo gaan wij bijvoorbeeld mee een graf uitzoeken in Apeldoorn, als u dat prettig vindt. Wij ontzorgen u en er is meer mogelijk dan u denkt.

Begraafplaatsen in Apeldoorn

Na de plechtigheid, in bijvoorbeeld een van de vele kerken in regio Apeldoorn, gaat de rouwstoet naar de begraafplaats. Bij een begrafenis in Apeldoorn kiest u uit een van de begraafplaatsen om uw overleden dierbare te begraven, bijvoorbeeld voor Heidehof in Ugchelen, waar zich ook het crematorium bevindt. Heidehof is de grootste begraafplaats van Apeldoorn en heeft strakke vormen, waarbij open ruimten en besloten binnentuinen elkaar afwisselen.Vlak bij het centrum van Apeldoorn vindt u begraafplaats Soerenseweg. De begraafplaats is een Rijksmonument en de stijl is te omschrijven als een mengeling tussen een romantische landschapsstijl en een formele zakelijke stijl. Verder kunt u voor een begrafenis in Apeldoorn terecht bij de begraafplaats in Beekbergen, de begraafplaats in Wenum en de gemeentelijke begraafplaats van Uddel.

Particulier graf: voor een eigen plek

Bij een begrafenis in Apeldoorn kunt u kiezen voor een particulier graf, koopgraf, huurgraf, oude klassegraf, familiegraf. U kunt deze plek vooraf uitkiezen en reserveren. Afhankelijk van de begraafplaats en de locatie biedt het grafruimte aan een of meerdere personen. Grafrechten koopt u voor een bepaalde periode af. Hiervoor hanteert iedere begraafplaats eigen tarieven en voorwaarden.

Algemeen graf: een gedeelde plek 

Wanneer u de kosten voor de begrafenis laag wilt houden, dan is een algemeen graf een optie. In een algemeen graf liggen drie of vier personen bij elkaar in één graf. Deze personen worden begraven op volgorde van overlijden en zijn doorgaans geen familie van elkaar. U krijgt van de begraafplaats een plek toegewezen. Algemene graven mogen na tien jaar geruimd worden. Uw uitvaartverzorger kan u meer vertellen over een algemeen graf.

Begraven in de natuur: eeuwig grafrecht

Het is ook mogelijk om een laatste rustplek te krijgen in de natuur. Op dit moment zijn er enkele natuurbegraafplaatsen in ons land. Vlak bij Apeldoorn, in Assel, ligt natuurbegraafplaats Westerwolde in een rustige, groene en bosrijke omgeving. Hier geniet u  na het regelen van de begrafenis van rust als u uw overleden dierbare bezoekt.Daarnaast ligt in gemeente Arnhem de natuurbegraafplaats Heidepol. Op natuurbegraafplaats Heidepol krijgt de overledene een mooie plek tussen de bomen of in de heide. Dit graf hoeft u niet te onderhouden, u vindt de exacte begraaflocatie terug met behulp van gps en bij een crematie kunt in elk graf drie vergankelijke asbussen plaatsen.

Over de kosten voor een begrafenis

Wij zijn transparant over de kosten voor een begrafenis. Het is goed om te weten waar u aan toe bent. Daarom maken we altijd een begroting voor u en spreken we alles goed met u door. Op deze manier komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan. De kosten voor een begrafenis hoeven niet hoger te zijn dan van een crematie. De tarieven van begraafplaatsen verschillen onderling. Wilt u weten wat de kosten voor een graf zijn in de regio Apeldoorn? Maak dan gebruik van de Monuta grafkostenmeter. Hiermee vraagt u kosten voor een graf in Apeldoorn en andere gemeenten op.

Wij zijn er voor u 

Er komt veel kijken bij het regelen van een begrafenis. De medewerkers van Monuta Apeldoorn willen u graag helpen. Wij weten wat er mogelijk is in de regio. Maak een afspraak met een van onze uitvaartverzorgers of neem telefonisch contact met ons op via 055 - 522 02 36 of per mail via apeldoorn@monuta.nl.

Door de zeer professionele begeleiding van dhr. v. Kesteren, die ons geweldig geholpen heeft met adviezen, hebben wij als familie met een lach en een traan een respectvol en waardig afscheid genomen van onze moeder. Heel erg bedankt voor alles.” – meneer ten Feld

Waarom Monuta Apeldoorn?

  • Uw wensen staan voor ons centraal
  • Altijd een waardig afscheid, passend binnen uw budget
  • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart
  • Onze uitvaartverzorgers zijn oprecht betrokken
  • De afspraken die we met u maken zijn duidelijk en transparant

Werkgebied

Uddel, Apeldoorn, Ugchelen, Beemte Broekland, Wenum Wiesel, Hoog Soeren, Radio Kootwijk, Hoenderloo, Beekbergen, Lieren, Epe, Emst, Oene, Heerde, Wapenveld, Vorchten, Veessen.