Crematie Apeldoorn

055 - 522 02 36 24/7 bereikbaar

Wij kunnen de crematie regelen in Apeldoorn

Het merendeel van de mensen in Apeldoorn en omgeving verkiest een crematie boven een begrafenis. Als het om een crematie in Apeldoorn gaat regelen wij alles. Wij kijken voor u wat er binnen de polis past, maar ook wat er in het budget past als de overledene niet verzekerd was. Bij ons wordt u geïnformeerd over de crematiemogelijkheden in de regio Apeldoorn en de kosten van een crematie.

Crematorium Heidehof in UgchelenVlak bij Apeldoorn bevindt zich crematorium Heidehof in Ugchelen. Het crematorium beschikt over twee aula’s, zodat er altijd een passende locatie voor de uitvaart is. De ruime en lichte aula is modern ingericht en biedt plaats aan 125 belangstellenden. Het is mogelijk om de capaciteit van deze zaal te vergroten naar 300 gasten. Een intiemer afscheid kan in het paviljoen plaatsvinden. Deze rustig gelegen locatie biedt plaats aan 55 belangstellenden.

Paviljoen op terrein crematorium Heidehof

Wilt u graag een intiem afscheid, dan is het paviljoen op het terrein van crematorium Heidehof hier een perfecte locatie voor. Rustig gelegen, in het gras en tussen de bomen. Hier vindt u een aula en serre in één, waar plaats is voor zo’n 55 belangstellenden. In het paviljoen heeft u een prachtig uitzicht op de begraafplaats. Iedere familie krijgt 2,5 uur de tijd in het paviljoen en het is mogelijk om deze tijd uit te breiden. U kiest zelf het tijdstip voor het afscheid en zit niet vast aan een bepaald tijdvak. Op het gebied van catering is vrijwel alles mogelijk.

De afscheidsdienst

Voor de crematie regelen wij een locatie waar de afscheidsdienst plaatsvindt. Dit hoeft niet per se in het crematorium te zijn. U kunt ook thuis afscheid nemen, in ons uitvaartcentrum, in een kerk of op een hele andere locatie in Apeldoorn en omgeving. Houd er wel rekening mee dat een afscheidsdienst in een crematorium maximaal 45 minuten duurt. Wanneer er veel belangstellenden komen of er veel sprekers, kan het verstandig zijn om meer tijd te reserveren. Uw uitvaartverzorger overlegt dit graag met u.

De crematie

Wanneer u dat wilt, mag u met uw overleden dierbare meelopen tot in de ovenruimte van het crematorium Heidehof. Meelopen naar de oven kan helpen bij de rouwverwerking. In principe vindt vrijwel direct na de dienst de crematie plaats. Na het cremeren is crematorium Heidehof volgens de wet verplicht om de as minimaal een maand te bewaren. Dit wordt ook wel de wettelijke bezinningsperiode genoemd. Als nabestaande kunt u dan bepalen wat u met de as wilt gaan doen. In de regio Apeldoorn heeft u diverse mogelijkheden:

As verstrooien

Wilt u de as van uw overleden dierbare verstrooien, dan heeft u in Apeldoorn een aantal mogelijkheden als het gaat om strooivelden en dergelijke. Bij Heidehof in Ugchelen is er een urnenmuur, urnenkelder in urnentuin, gedenkplaats voor een urnament, zijn er diverse urngraven en u kunt de as bijzetten in/op een graf, of verstrooien in/op een graf en strooivelden. Ook de begraafplaatsen Soerenseweg, Beekbergen, Wenum of Uddel hebben mogelijkheden voor de asbestemming.  

Urn of assieraad

Nadat de kosten van de crematie betaald zijn, heeft u misschien vanuit de polis wat geld over. Een mooie besteding van het geld is dan een urn of een assieraad. Met een urn bewaart u de as thuis of op een door u gekozen plek. Hierdoor is uw overleden dierbare toch tastbaar dichtbij. In de online winkel van Monuta, Uitvaartwinkel.nl, vindt u diverse opties voor urnen en assieraden in verschillende prijsklassen. Met een assieraad heeft u uw dierbare altijd bij u. Eventueel kunnen meerdere nabestaanden in een urn of assieraad een beetje as bewaren van de overledene.

Over de kosten voor een crematie

De kosten van een crematie liggen gemiddeld tussen de € 4000 en € 9.000. Dit is afhankelijk van uw wensen. Laat onze uitvaartverzorgers u helpen om een crematie te regelen in Apeldoorn, die past bij uw budget voor de kosten van de uitvaart. Wij geven u binnen 24 uur een overzichtelijke kostenbegroting.

Wat kunnen wij voor u doen?

Wij denken graag met u mee over de diverse opties voor asbestemming of de kosten van een crematie. Bel voor meer informatie of vrijblijvend advies naar onze uitvaartverzorgers via: 055 - 522 02 36 of mail naar apeldoorn@monuta.nl.

Al vanaf het eerste contact was het contact uitstekend! De uitvaartondernemer nam waar mogelijk veel uit handen. Ook legde hij de mogelijkheden rondom de uitvaart helder en duidelijk uit. Na de uitvaart heeft hij contact opgenomen en gevraagd wat hij nog kon doen!” - nabestaande

Waarom Monuta Apeldoorn?

  • Uw wensen staan voor ons centraal
  • Altijd een waardig afscheid, passend binnen uw budget
  • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart
  • Onze uitvaartverzorgers zijn oprecht betrokken
  • De afspraken die we met u maken zijn duidelijk en transparant

Werkgebied

Uddel, Apeldoorn, Ugchelen, Beemte Broekland, Wenum Wiesel, Hoog Soeren, Radio Kootwijk, Hoenderloo, Beekbergen, Lieren, Epe, Emst, Oene, Heerde, Wapenveld, Vorchten, Veessen.