Begrafenis regelen

Wanneer een dierbare overlijdt, is de eerste vraag vaak: begraven of cremeren? In het geval van begraven is het voor veel nabestaanden een prettig idee dat er een plek is om naartoe te gaan en de overledene te herdenken. Ik help u een passend afscheid en begrafenis te regelen in Assen of omgeving.

Begraafplaatsen in Assen

Na de plechtigheid, in bijvoorbeeld een van de kerken in Assen, gaat de rouwstoet naar de begraafplaats. Voor een begraafplaats zijn er meerdere locaties in Assen en omgeving waar u terecht kunt. Deze begraafplaatsen hebben ruimte voor algemene graven en familiegraven. Daarnaast hebben ook veel begraafplaatsen een urnenmuur of urnengraf. Welk graf u kiest, hangt af van uw wensen en budget.

Begraafplaats De Boskamp

Begraafplaats de Boskamp ligt aan de rand van Assen, nabij het TT-circuit en aan de rand van het Asser Bos. Het is een mooi aangelegd park. Op de begraafplaats staat een columbarium. Hier achter het columbarium zit Het Theehuis, waar men op zaterdag en zondag even een kopje koffie kan drinken. Er is een urnenbos, een RK-deel en een Armeens gedeelte. Op de laatste zondag van oktober wordt er een algemene gedenkavond gehouden voor allen die een dierbare moeten missen. Monuta Withaar is mede-organisator van deze gedenkavond.

Natuurbegraafplaats Hillig Meer

Gaat u een begrafenis regelen in Assen of direct omgeving, dan merkt u vast dat er naast cremeren of begraven, veel keuzes zijn omtrent het soort graven. Anders dan reguliere graven, zijn graven op natuurbegraafplaatsen. Natuurbegraafplaats Hillig Meer ligt in een prachtig bosgebied, niet ver van Assen. De graven liggen midden in de natuur, en u mag zelf een plek kiezen voor het graf. Bijvoorbeeld in de buurt van water of onder een mooie oude boom. Een graf op deze begraafplaats is eeuwigdurend en wordt dus niet geruimd.

Particulier graf: voor een eigen plek

Bij een begrafenis in de omgeving van Assen kunt u kiezen voor een particulier graf, koopgraf, huurgraf, oud klassegraf of een familiegraf. Het is mogelijk om deze plek vooraf uit te kiezen en te reserveren. Afhankelijk van de begraafplaats en de locatie biedt het grafruimte aan een of meerdere personen. Grafrechten koopt u voor een bepaalde periode af. Hiervoor hanteert iedere begraafplaats eigen tarieven en voorwaarden. Ik kan u helpen met het uitzoeken van het soort graf, passend bij de overledene.

Over de kosten voor een begrafenis

Als het gaat om de kosten voor een begrafenis is het goed om te weten waar u aan toe bent. Daarom maak ik altijd een begroting voor u en spreek ik alles met u door. Op deze manier komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan. De tarieven van begraafplaatsen verschillen onderling. Wilt u weten naast de kosten voor een begrafenis, wat de kosten voor een graf zijn in Assen? Maak dan gebruik van de Monuta grafkostenmeter. Hiermee vraagt u kosten voor een graf in Assen en andere gemeenten op.

Ik ben er voor u

Er komt veel kijken bij het regelen van een begrafenis. Ik help u graag en weet wat er mogelijk is in Assen. U kunt telefonisch contact met mij opnemen via 0592 - 39 83 35 of per mail via awithaar@monuta.nl.