Actueel

5 manieren om te besparen op grafkosten

Vergelijken van grafkosten is niet het eerste waar u aan denkt wanneer een dierbare overleden is. Toch kan dit de moeite waard zijn. De grafkosten en onderhoudskosten voor een graf verschillen sterk per gemeente. Daarover kunt u alles lezen in het grafkostenonderzoek van Monuta. Ook hebben we een aantal bespaartips voor u op een rij gezet.

Kerkelijke begraafplaatsen goedkoper

Monuta ondersteunt nieuw initiatief Eet mee! Vaste gast

Ruim 800.000 senioren eten altijd alleen. Hoe gezellig kan het zijn om tenminste een keer per maand bij iemand in de buurt aan te schuiven? Sinds kort verbindt Eet mee! Vaste gast senioren in de gemeente Nieuwegein met een vast eetadres in hun buurt waar ze een à twee keer per maand als kunnen aanschuiven voor een gezellige maaltijd. Monuta ondersteunt dit mooie initiatief van harte en Bas Poelstra van Monuta Bas Poelstra overhandigt namens Monuta Helpt een cheque van € 2500,- aan de stichting.  

Uitvaart in Spaanse sferen

Recent heb ik een bijzondere en temperamentvolle uitvaart (volledig in Spaanse stijl) mogen verzorgen. Naast een bloemstuk in de kleuren van de Spaanse vlag en  echte Spaanse wijn met tapas na afloop van de plechtigheid, was een belangrijk en prachtig onderdeel Spaanse livemuziek tijdens de ceremonie. Gitarist Ruud Post wist in samenspel met Falu (zang) en Ron (slagwerk op de cajon) perfect aan te sluiten bij de sfeer en emotie. Lees in zijn blog zijn verslag van de uitvaart en luister naar de tango die live ten gehore werd gebracht.