Crematorium Noorderveld

Monuta Bas Poelstra werkt vanuit Uitvaartcentrum en crematorium Noorderveld te Nieuwegein. Crematorium Noorderveld ligt naast de gemeentelijke begraafplaats aan de rand van Nieuwegein-Noord. Bij de bouw van het crematorium en het uitvaartcentrum waren kleinschaligheid en een intieme, huiselijke sfeer de uitgangspunten. De landelijke omgeving, met veel groen en water, zorgt voor een natuurlijke rust.

Waarvoor kunt u terecht bij Uitvaartcentrum en crematorium Noorderveld?

Rouwkamer
In de dagen voor de plechtigheid, kunt u gebruik maken van één van de vier stijlvol ingerichte rouwkamers.

Ontvangstruimte
Voor de afscheidsdienst begint, kunt u als familie in een aparte ontvangstruimte samen zijn. De belangstellenden wachten in een aparte ruimte. U als familie betreedt vervolgens als eerste de aula, daarna volgende overige belangstellenden.

Aula
U vindt in het crematorium een aula met 140 zitplaatsen. De aula kunt u gebruiken voor een avondwake of herdenkingsdienst. De sfeer tijdens de plechtigheid wordt vaak bepaald door de muziek. Crematorium Noorderveld heeft een professionele geluidsinstallatie om de muziek goed te kunnen verzorgen.

Voor de muziek kunt u eigen cd's gebruiken of kiezen uit de uitgebreide muziekcollectie. Wilt u liever een koor of muziekensemble laten optreden, dan kan dat uiteraard ook. Het is zelfs mogelijk om de plechtigheid op te laten nemen op een cd.

Koffiekamer
Het uitvaartcentrum beschikt over twee koffiekamers. Hier kunt u een condoleance laten verzorgen met koffie en cake, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een uitgebreide koffietafel. Of misschien wilt u een glas wijn met een bitterbal. Bespreek uw wensen altijd, want de mogelijkheden zijn uitgebreid.

Informatieruimte asbestemmingen
Veel mensen kiezen er voor de as thuis te bewaren. Meestal wordt hier een sierurn voor gebruikt. Maar er zijn ook mogelijkheden om de as in een glasobject te verwerken. As-sieraden zijn verkrijgbaar in goud, zilver en titanium en in vele vormen. Behalve hangers bestaan er ook ringen waar as in bewaard kan worden. Nieuw is de mogelijkheid om as te verwerken in glazen kralen die aan de bedelarmband kunnen worden gedragen. In de informatieruimte van het crematorium vindt u vele mogelijkheden voor asbestemmingen

Columbarium
Crematorium Noorderveld heeft twee urnenmuren. Hier kan de sierurn voor een periode van twee of vijf jaar worden bijgezet. Na die periode is verlenging mogelijk, ook weer voor twee of vijf jaar. Er zijn nissen van verschillende afmetingen en er kunnen meerdere urnen in één nis worden bewaard.

Bij één van de urnenmuren zijn urnentuintjes aangelegd van ongeveer 100 bij 50 centimeter, omrand met buxus. Op het urnentuintje wordt de urn geplaatst. De tuintjes kunnen worden gehuurd voor twee of vijf jaar met de mogelijkheid tot verlenging. U kunt het urnentuintje verder naar eigen smaak inrichten met planten of bloemen.

Verstrooiing
Kiest u voor het verstrooien van de as, dan ontvangt u de as in een strooikoker. De as kunt u daarna zelf op een geliefd plekje verstrooien. U heeft hiervoor wel toestemming nodig van de eigenaar van de grond. Gemeenten, Rijkswaterstaat en de Waterschappen hebben wel regels vastgesteld omtrent asverstrooiing.

Crematorium Noorderveld maakt gebruik van het strooiveld van de naastgelegen begraafplaats,  Op dit strooiveld kunt u zelf een plekje uitzoeken om de as te verstrooien of u laat de as door ons verstrooien, met of zonder uw aanwezigheid. Na de verstrooiing wordt de as door de wind, regen en zon volledig in de natuur opgenomen.

Er zijn ook speciale boottochten en vluchten voor het verstrooien van de as op of boven de Noordzee. Hier kunt u zelf bij aanwezig zijn. Als u niet aanwezig wilt zijn bij de verstrooiing, kunt u ervoor kiezen achteraf bericht te ontvangen, eventueel met een zeekaart van de locatie waar de as is verstrooid.

Contactgegevens

Structuurbaan 1

3439 MA Nieuwegein

030 - 604 42 35

Bekijk ook de website van Crematorium Noorderveld.