Crematie regelen

030 – 88 933 52 24/7 bereikbaar

Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor een crematie gekozen. In Nieuwegein is dit zelfs 80%. Mijn kantoor deelt dezelfde locatie als crematorium Noorderveld. Maar ik kom ook geregeld in crematorium Daelwijck, Den en Rust in Bilthoven, Crematorium Amersfoort en het nieuwe crematorium Domstede in Utrecht.

Crematorium Noorderveld in Nieuwegein

Het crematorium ligt in een natuurlijke omgeving en straalt rust uit. Het pand is een aantal jaren geleden verbouwd en voldoet aan alle moderne eisen. Zo zijn er flatscreens aanwezig om tijdens de dienst foto’s en video’s te tonen. Ook is een dvd opname van de uitvaartplechtigheid mogelijk. Er kan tevens een livestream verbinding gemaakt worden wanneer het voor u niet mogelijk is om bij de uitvaartplechtigheid aanwezig te zijn. Er wordt vaak voor Noorderveld in Nieuwegein gekozen vanwege de gemoedelijke sfeer en de warme, huiselijke uitstraling. U kunt zowel met een grote groep als ook een kleine groep in crematorium Noorderveld terecht. Er is plek voor 140 zitplaatsen en er zijn ruim voldoende staanplaatsen. Bent u met een kleine groep? Dan kunnen we de aula een intieme sfeer geven. Door bijvoorbeeld een kring te vormen rondom de uitvaartkist. Een crematieplechtigheid duurt gemiddeld 45 minuten. Verwacht u veel gasten, wordt de uitvaartplechtigheid geestelijk begeleid of zijn er veel toespraken, dan kunt u deze tijd verlengen.

Voor elke religie

In crematorium Noorderveld te Nieuwegein is alles aanwezig voor een crematie vanuit elke religie. Zo is de verzorgingsruimte extra groot, zodat er voldoende mogelijkheden zijn voor een rituele bewassing. De ruimte waar de feitelijke crematie plaatsvindt biedt voldoende plek om met een gezelschap de overledene te begeleiden naar de laatste ruimte.

Condoleance

In de ontvangkamer kunt u nog napraten met uw gasten. Of de avond voorafgaand aan de crematie een condoleance houden. Er zijn twee ontvangkamers. In elke kamer is ruimte voor 75 personen. Bij een grote groep belangstellenden kunnen beide kamers worden samengevoegd. De catering hoeft niet standaard cake met koffie te zijn. Ik denk graag met u mee om het afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken. Dit begint bij de het personaliseren van de rouwkaart, het vormgeven van de plechtigheid en eindigt bij de catering die past bij uw voorkeuren en wensen.

Wij waren al zeer te spreken over de uitvaartverzorging van mijn vader en toen recentelijk mijn moeder overleed aarzelden we geen moment en hebben direct Bas Poelstra ingeschakeld!” - mevrouw Van Zon - van Stenis

Andere crematoria

Wilt u een crematie regelen in een ander crematorium? Dat is heel goed mogelijk. Er zijn meerdere crematoria in de omgeving van Nieuwegein. Ook als u een crematie wilt regelen elders in het land, dan kan ik u hierbij helpen. Samen met u zoek ik naar passende mogelijkheden. Uw wensen staan centraal.

Kosten crematie

De kosten voor een crematie liggen over het algemeen lager dan voor een begrafenis. Dit komt doordat u geen grafrechten hoeft te betalen en geen dure grafmonument nodig heeft. Voor elk budget kan ik een persoonlijke crematie regelen. Ik vind het belangrijk dat de crematie een goed en positief beeld geeft van het leven van de overledene. Daarom zorg ik er samen met u voor dat de uitvaartplechtigheid zo persoonlijk mogelijk wordt vormgegeven. Dit betekent niet dat de kosten hoger zijn. Mijn taak is om de nabestaanden verder te helpen met een goed afscheid.

Ophalen van de urn

Na een maand kunt u de urn ophalen in het crematorium. Dit is wettelijk zo geregeld. Soms vinden nabestaanden het moeilijk om terug te keren naar het crematorium. Omdat mijn kantoor op dezelfde locatie is als crematorium Noorderveld, is het voor mij mogelijk om u hierin te ondersteunen als u dit wenst. Ook kan ik u adviseren over de verschillende mogelijkheden rondom de asbehandeling.

Ik ben er voor u

Wilt u hulp bij een crematie regelen? Ik zorg samen met u voor een creatieve en persoonlijke crematie. Dit hoeft niet perse veel te kosten. Bel gerust voor vrijblijvend meer informatie naar 030 – 889 33 52.

Neem contact op om een crematie te regelen

Waarom Monuta Bas Poelstra?

  • Veelzijdig, ontzorgend en creatief
  • Veel kennis van uitvaartmogelijkheden
  • Echte klantgerichte dienstverlening
  • Onze ervaring - Uw zekerheid

Werkgebied

Nieuwegein