Uitvaartcentrum Noorderveld in Nieuwegein

030 – 88 933 52 24/7 bereikbaar

U vindt mijn kantoor in uitvaartcentrum en crematorium Noorderveld in Nieuwegein. Het uitvaartcentrum ligt naast de algemene begraafplaats van de gemeente Nieuwegein. Het is een unieke locatie waar heel veel mogelijk is. Van de opbaring, het afscheid nemen, de plechtigheid en de condoleance achteraf. Het kan rust geven dat alles rondom het afscheid plaatsvindt op één locatie. Ook bespaart het kosten, omdat er op deze manier geen rouwvervoer nodig is op de dag van de uitvaart.

Alles aanwezig

Het uitvaartcentrum is uitstekend geschikt voor een crematieplechtigheid, maar ook een kerkelijke dienst komt regelmatig voor. De pastoor of voorganger komt dan naar het uitvaartcentrum. Een kerkelijke dienst duurt vaak wat langer. Standaard wordt voor de plechtigheid in de aula 45 minuten gereserveerd, maar bij een kerkelijke dienst wordt dit verlengd met 30 minuten. Zo is er voldoende tijd voor alle rituelen. Ook is er bijvoorbeeld wijwater, wierrook en een orgel aanwezig. In de aula hangen twee flatscreens waarop foto’s en video’s uitgezonden kunnen worden. Woont een familielid in het buitenland, of is iemand te ziek om bij de uitvaartplechtigheid aanwezig te zijn? Dan kan hij of zij meekijken middels een livestream. Ook cd of dvd opnames van de dienst worden regelmatig gemaakt.

Gemoedelijke sfeer

Het uitvaartcentrum is enkele jaren geleden verbouwd en voldoet aan de moderne maatstaven. Veel mensen kiezen voor uitvaartcentrum Noorderveld in Nieuwegein, vanwege de gemoedelijke sfeer waardoor het een laagdrempelige, warme en huiselijke locatie is.

Ruime aula

In de aula zijn 140 zitplaatsen. Bij een grote groep zijn er ook voldoende staanplaatsen. Hierdoor kunnen er 250 gasten bij de uitvaartplechtigheid aanwezig zijn. Is de groep nog groter? Dan kan vanuit de belangstellendenruimte worden meegekeken via flatscreens. Ook bij een klein gezelschap kan de ruimte intiem worden gemaakt. Vaak kies ik er dan voor om een kring rond de kist te maken, zodat er meer intimiteit ontstaat. Is de groep nabestaanden klein en wilt u geen uitvaartplechtigheid, maar wel samenkomen met een groep naaste dierbaren? Dan kunt u de familiekamer en de rouwkamer ook voor een half uur gebruiken. U kunt dan gedurende dit half uur afscheid van de overledene nemen en met elkaar napraten.

Zeer, zeer tevreden over de kwaliteit van advisering en uitvoering. Bas Poelstra kan heel goed aansluiten bij de wensen rond de uitvaart. Communiceert helder en constructief. Ik kijk terug op een fijne afscheidsceremonie.” - Sini van der Veen”

Condoleance en catering

Na afloop van de uitvaart, of op de dag voor de uitvaart kunt u elkaar ontmoeten in de ontvangkamer. Het uitvaartcentrum in Nieuwegein heeft twee ontvangkamers met een maximale capaciteit van 75 personen. Bij een grote groep kunnen beide ruimtes worden samengevoegd. Steeds vaker mag het leven gevierd worden. Na afloop van de uitvaartplechtigheid is er vaak een ontlading. Daarom zijn er veel catering mogelijkheden. Ik zorg ervoor dat de catering zoveel mogelijk overeenkomt met uw wensen. Zo sluiten alle facetten rondom de uitvaart zo goed mogelijk aan bij het leven van uw dierbare.

Thuis opbaren of in een opbaarkamer

Het uitvaartcentrum heeft vier opbaarkamers. Nabestaanden kiezen hier vaak voor. Dit vanwege het gemak van alles op één locatie. Een opbaring thuis is ook mogelijk. U kunt uw dierbare thuis opbaren op bed of in de uitvaartkist. Ik zal zorgdragen voor een bed- of kistkoeling. En kom elke dag langs om de conditie van de overledene te controleren.

Creatieve locaties

U kunt voor een uitvaartplechtigheid ook kiezen voor alternatieve locaties. Op een steenworp afstand van uitvaartcentrum Noorderveld ligt Zalencentrum de Lantaern. Hier kan in een ontspannen en ongedwongen sfeer een samenkomst plaatsvinden. Dit geeft een andere, sfeervollere beleving dan een uitvaartcentrum. Een condoleance kan bijna overal. Geen enkel restaurant, hotel of café kijkt er nog van op als ik vraag of daar de condoleance kan plaatsvinden. Boerderij de Middenhof in Nieuwegein is een prachtige locatie. En in het NBC congrescentrum in Nieuwegein kunt u zeer professioneel en grootschalig een samenkomst organiseren. De MH-17 bijeenkomsten hebben hier ook plaatsgevonden.

Welke locatie past bij u?

Wilt u meer weten over het uitvaartcentrum of een andere locatie? Ik help u graag om een creatieve invulling te geven aan de uitvaart. Belt u mij gerust op 030 – 889 33 52. Dag en nacht ben ik voor u bereikbaar.

Neem contact op over het uitvaartcentrum of een andere locatie

Waarom Monuta Bas Poelstra?

  • Veelzijdig, ontzorgend en creatief
  • Veel kennis van uitvaartmogelijkheden
  • Echte klantgerichte dienstverlening
  • Onze ervaring - Uw zekerheid

Werkgebied

Nieuwegein