Uitvaartverzorgers

Maak kennis met uitvaartverzorger Monuta Bas Poelstra.

Ik ben opgegroeid tussen de begrafenisondernemers. Mijn beide opa’s deden hetzelfde werk. Alleen was een uitvaart toen nog standaard. Binnen een half uur werd bepaald wat er geregeld moest worden. Dit is tegenwoordig gelukkig heel anders. Zelf ben ik nu ruim 15 jaar werkzaam als uitvaartverzorger, waarvan de laatste 9 jaar bij Monuta als uitvaartondernemer in Nieuwegein.

15 jaar ervaring en veel verschil

Ook in de 15 jaar dat ik uitvaartverzorger ben zie ik veel verschillen. Steeds meer nabestaanden kiezen voor een crematie en minder voor een kerkelijke uitvaart. Ook worden uitvaarten steeds persoonlijker. Vroeger was men terughoudend, maar nu is letterlijk alles mogelijk. Uw wensen staan hierin centraal. Zo had bijvoorbeeld de rouwkaart vroeger alleen een randje. Tegenwoordig is de rouwkaart meer een weerspiegeling van de persoon. Daarom maak ik geen gebruik meer van een standaard kaartencollectie, maar kies ik juist meer voor maatwerk. Samen met u maken we de rouwkaart zo persoonlijk mogelijk met een passende foto, afbeelding, tekst en lettertype.

Creativiteit en toewijding

Alles kan tegenwoordig. Ik verzorgde onlangs een uitvaart van iemand uit Nieuwegein die van alles verzamelde over de oorlog. Voor zijn uitvaart hebben we een fort afgehuurd, compleet met muziek ten tijde van de Vietnamoorlog uit de jaren ’60. Een rouwauto was niet gepast, dus werd hij vervoerd in een legerambulance. Werkelijk alles is mogelijk, maar aan de nabestaanden hebben het laatste woord.

 

Eén van die nabestaanden is Anko Schröder. Over de uitvaart van zijn schoonmoeder is hij zeer tevreden. Zo tevreden zelfs, dat hij zijn eigen uitvaart ook door mij wil laten regelen. Anko: "Ik kreeg alle ruimte om mijn wensen en ideeën uit te voeren en kreeg hulp waar nodig. Het is heel prettig dat er een luisterend oor is en dat Bas enthousiast raakte van mijn ideeën. Ik vergelijk het maar even met een voetbalwedstrijd. Een goede uitvaartverzorger is als een goede scheidsrechter; die zie je amper. Die treedt op wanneer nodig, maar trekt niet alle aandacht naar zich toe.”

Keurmerk Uitvaartzorg

Monuta Bas Poelstra beschikt over het Keurmerk Uitvaartzorg. Het Keurmerk Uitvaartzorg geeft u zekerheid en bescherming bij de keuze van een uitvaartonderneming. Monuta Bas Poelstra voldoet aan de strenge criteria en is er trots op het keurmerk te hebben ontvangen. Het Keurmerk Uitvaartzorg staat achter de kwaliteit van Monuta Bas Poelstra en geeft u zekerheid dat u kiest voor een betrouwbare uitvaartverzorger. Meer informatie over het keurmerk is te vinden op de website van Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. U kunt daar ook de speciale animatievideo met uitleg bekijken.

Afscheid waar u mee verder kunt

Iedereen heeft recht op een waardig afscheid. Een goed verzorgde uitvaart is immers een manier om terug te kunnen kijken op iemands leven. Het leven dat verrijkt wordt door wat mensen meemaken, het lief en het leed. Een goed afscheid kan nabestaanden verder helpen. Dit is mijn doel als uitvaartondernemer in Nieuwegein.

Waarom Monuta Bas Poelstra?

  • Veelzijdig, ontzorgend en creatief
  • Veel kennis van uitvaartmogelijkheden
  • Echte klantgerichte dienstverlening
  • Onze ervaring - Uw zekerheid

Werkgebied

Nieuwegein