Actueel

Kindergedenkplaats Begraafplaats Oud Eik en Duinen geopend

Onder toeziend oog van belangstellenden is de kindergedenkplaats van Begraafplaats Oud Eik en Duinen op vrijdag 10 mei 2019 geopend. De heer Hofstra, laatste bestuurslid van de Stichting Begraafplaats Oud Eik en Duinen, had de eer om het beeld van moeder en kind dat centraal staat op de gedenkplaats officieel te onthullen. De kindergedenkplaats is gemaakt om troost en steun te bieden aan ouders of nabestaanden van kinderen.

Workshop voorjaarscreaties

Oud Eik en Duinen organiseert workshops voorjaarscreaties maken met gesnoeid groen. De workshops worden geleid door de groen coördinator.

De workshop bestaat uit een mooie wandeling over de begraafplaats waarna de groep onder het genot van een hapje en drankje een mooi voorjaarsstuk creëren.
Dankzij het mooie weer en de enthousiaste deelnemers was de eerste workshop een groot succes.
De workshops worden georganiseerd met dank aan Anneke de Mik en haar team van de Uitvaartbloemist.

Begraven of cremeren

Al eeuwenlang worden overledenen begraven. In Nederland was dit tot 1914 zelfs de enige manier van lijkbezorging . In dat jaar vond de eerste crematie plaats in een Nederlands crematorium. Vanwege de invloed van de kerk was cremeren wettelijk nog niet toegestaan. Pas vanaf  1955 is crematie door een wetswijziging toegestaan en vanaf  2003 kiezen we in Nederland vaker voor een crematie dan een begrafenis.

Een afscheid voorbereiden als u alleenstaand bent

Het regelen van een uitvaart na een overlijden begint met een opdrachtgever. Door het stijgend aantal alleenstaanden is het vaak lastig om een opdrachtgever te vinden. Wij geven tips om u toch voor te bereiden op het afscheid.

1. Een opdrachtgever hoeft geen familie te zijn

Vaak wordt gedacht dat alleen een partner of kind de uitvaart kan regelen. Dit is een misvatting. Iedereen kan opdrachtgever zijn. Dus ook een collega, buurvrouw, beste vriend of kennis.

2. De opdrachtgever ontvangt de uitvaartnota