Actueel

Update: Aanvullende maatregelen Monuta locaties

Op 15 maart jl. heeft de overheid aanvullende maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Een van deze maatregelen is dat eet- en drinkgelegenheden moeten sluiten t/m 6 april 2020. Uiteraard zal Monuta hier ook gehoor aan geven. Wij volgen hierin de richtlijnen vanuit de overheid.

Dit betekent dat vanaf dinsdag 17 maart t/m 6 april 2020 de volgende regels van kracht zijn: 

Maatregelen - Coronavirus

13 maart 2020 - Den Haag -  Op 12 maart jl heeft de overheid maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Een van deze maatregelen is dat bijeenkomsten met meer dan 100 mensen niet meer toegestaan zijn tot tenminste 31 maart 2020. Uiteraard zullen de crematoria van Monuta hier ook gehoor aan geven.

Dit betekent dat vanaf vrijdag 13 maart de volgende regels van kracht worden: 

Kindergedenkplaats Begraafplaats Oud Eik en Duinen geopend

Onder toeziend oog van belangstellenden is de kindergedenkplaats van Begraafplaats Oud Eik en Duinen op vrijdag 10 mei 2019 geopend. De heer Hofstra, laatste bestuurslid van de Stichting Begraafplaats Oud Eik en Duinen, had de eer om het beeld van moeder en kind dat centraal staat op de gedenkplaats officieel te onthullen. De kindergedenkplaats is gemaakt om troost en steun te bieden aan ouders of nabestaanden van kinderen.

Workshop voorjaarscreaties

Oud Eik en Duinen organiseert workshops voorjaarscreaties maken met gesnoeid groen. De workshops worden geleid door de groen coördinator.

De workshop bestaat uit een mooie wandeling over de begraafplaats waarna de groep onder het genot van een hapje en drankje een mooi voorjaarsstuk creëren.
Dankzij het mooie weer en de enthousiaste deelnemers was de eerste workshop een groot succes.
De workshops worden georganiseerd met dank aan Anneke de Mik en haar team van de Uitvaartbloemist.

Begraven of cremeren

Al eeuwenlang worden overledenen begraven. In Nederland was dit tot 1914 zelfs de enige manier van lijkbezorging . In dat jaar vond de eerste crematie plaats in een Nederlands crematorium. Vanwege de invloed van de kerk was cremeren wettelijk nog niet toegestaan. Pas vanaf  1955 is crematie door een wetswijziging toegestaan en vanaf  2003 kiezen we in Nederland vaker voor een crematie dan een begrafenis.