Contact

Begraafplaats Oud Eik en Duinen

Laan van Eik en Duinen 40
2564 GT
Den Haag

Veelgestelde vragen

Waarom betaal ik onderhoudskosten: ik doe het onderhoud toch zelf?

Iedere rechthebbende van een graf betaalt een bijdrage in het onderhoud. Deze bijdrage is bedoeld voor het algemene (groen)onderhoud van de begraafplaats. Ook wordt het grafmonument jaarlijks door ons schoongemaakt, op verzoek het gedenkteken gesteld en de bestaande inscriptie opnieuw gelakt.

Wat is het verschil tussen een algemeen en particulier graf?

De rechten van een algemeen A graf berusten bij de begraafplaats. In algemene A graven worden drie overledenen begraven welke niet aan elkaar gerelateerd zijn. Een algemeen graf wordt na 10 jaar geruimd en kan op begraafplaats Oud Eik en Duinen niet verlengd worden. De stoffelijke resten kunnen worden herbegraven in een familiegraf.

De grafrechten van een particulier graf berusten bij de rechthebbende: deze bepaalt wie er in het graf begraven mag worden. Op begraafplaats Oud Eik en Duinen bestaan er twee soorten particuliere graven; een koopgraf of een huurgraf. Het is mogelijk ieder beschikbaar graf aan te kopen of te huren U koopt of huurt niet de grond, maar het recht om in dat graf te begraven. Bij koopgraven krijgt u dat recht voor onbepaalde tijd, bij huurgraven voor dertig jaar. Wanneer de periode is verstreken, kan het recht per 10 jaar worden verlengd.

Kan ik nu vast een graf uitzoeken voor later?

Op Begraafplaats Oud Eik en Duinen is het mogelijk om van een particulier graf vooraf de grafrechten aan te kopen.

Ik wil een urn laten bijzetten in een graf. Is dat mogelijk?

Ja, dat is mogelijk. In een particulier graf mogen urnen worden bijgezet. Wanneer een graf geschikt is voor bijvoorbeeld drie begrafenissen kunnen er ook drie urnen worden bijgezet.

Er zijn ook graven voor het alleen bijzetten van urnen. Ook is er een mogelijkheid een asbus te plaatsen in een urnenmuur of de as van de overledene te verstrooien op een aangewezen gedeelte van de begraafplaats.