Nieuwsbrief 2018

Mogelijkheden op begraafplaats Rustoord

Wat veel mensen niet weten is dat op Begraafplaats Rustoord een uitvaartcentrum is gevestigd. Hier kan een overledene worden opgebaard. Er zijn familiebezoeken en/of een condoleance mogelijk. Tijdens een bezoek en/of condoleance is de ruimte alleen voor u gereserveerd er zijn op dat moment geen andere families. Bezoeken zijn op afspraak. 

Op de dag van de uitvaart is het mogelijk om een afscheidsdienst te houden in onze aula of bij mooi weer buiten. De binnenruimte is groot genoeg om 100 personen te laten zitten. Bent u met een kleine groep dan kunnen wij onze aula intiem maken zodat u zich niet verloren voelt. We hebben een goede geluidsinstallatie en een beamer om beeldmateriaal te laten zien. Buiten kunnen er meer mensen zitten. Ook daar hebben we geluid maar geen mogelijkheid om beeldmateriaal te vertonen. 

Na de begrafenis kunt u terug komen in onze aula, deze wordt tijdens de grafgang omgezet naar een informele setting. De ruimte kan dan gebruikt worden voor de condoleance. Ook serveren wij, indien gevraagd koffie, thee, frisdrank met iets erbij. Dit wordt in overleg met u besproken, van koffie/thee met cake tot een luxe lunch met verse soep. Heeft u andere ideeën laat het ons weten wij denken met u mee. Er is veel mogelijk. 

Ook als u kiest voor een technische crematie kunt u onze aula gebruiken voor een dienst en een catering. Alle ondernemers zijn welkom op onze begraafplaats dus het maakt niet uit voor welke ondernemer u kiest. 

Verder hebben wij algemene -, particuliere - en koopgraven. Ook zijn er urnentuintjes en herinneringsbomen. Mocht u vragen hebben u bent van harte welkom voor een oriënterend gesprek.

Tarieven 2018 (verlengingen)

  • Jaarlijks onderhoud graf € 64,75
  • Jaarlijks onderhoud kindergraf € 24,50
  • Jaarlijks huur graf € 83,50
  • Jaarlijks huur en onderhoud urnentuintje/
  • ornamentenveld € 145,00

Agenda

  • Week van de begraafplaats: 26 mei t/m 3 juni.
  • Memorial: 28 oktober.

De wintertijd is ingegaan dat betekent onze poort open is van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Als u op de begraafplaats komt en u heeft zin in een kopje koffie of thee, u bent altijd welkom.

Collega Hans Blok overleden

Onze collega Hans Blok is overleden. Zijn zoon en schoondochter hebben dit bekend gemaakt. Het overlijden is zeer onverwacht. Hans is 64 jaar geworden. Meer dan 37 jaar heeft Hans gewerkt op begraafplaats  Rustoord als medewerker in de buitendienst. Niet alleen het groenonderhoud behoorde tot zijn taken maar ook het begeleiden, voorlopen bij begrafenissen en het adviseren van cliënten bij de verhuur van graven. De laatste jaren concentreerde Hans zich met name op het groenonderhoud. Daarnaast heeft Hans een belangrijke bijdrage geleverd aan de begeleiding van leerlingen van de Tarcisiusschool. Hans was een bekend gezicht op Rustoord, heel veel cliënten en bezoekers hebben hem in die jaren persoonlijk leren kennen. Voor hen stond hij klaar, ook door hen zal hij gemist worden. 

Voor ons is het nog heel moeilijk voor te stellen; Begraafplaats Rustoord zonder Hans. Wij wensen zijn zoon en schoondochter heel veel sterkte.

Medewerkers Begraafplaats Rustoord