Ook bewoners zorgcentra Nijmegen kunnen genieten van Vierdaagse

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse delen medewerkers van Monuta en Begraafplaats Rustoord elk jaar versnaperingen uit aan de wandelaars. Manager Uitvaartzorg bij Monuta Ronald Rutten loopt al vele jaren mee. En ieder jaar valt het hem op dat wanneer ze in alle vroegte het woonzorgcentrum Nijevelt aan de Heyendaalseweg passeren, dat de meeste bewoners van het woonzorgcentrum nog slapen. Zij krijgen daardoor weinig mee van de Vierdaagse. Dit jaar komt daar verandering in.

Even op adem komen
Op donderdag 20 juli lopen de Vierdaagselopers ’s middags op de Postweg langs Begraafplaats Rustoord. Ronald en zijn collega’s nodigen de cliënten en hun familie van Verpleeghuis Joachim en Anna, Woonzorgcentrum Nijevelt en De Sterreschans Woonzorg uit om de Vierdaagselopers aan te moedigen langs het parcours. Begraafplaats Rustoord zorgt voor tafels, stoelen, koffie, thee en soep. Op deze manier kunnen de bewoners ook genieten van de Vierdaagse. De wandelaars worden op deze manier maximaal ondersteund door de bewoners van de zorgcentra.

Een plek van samenzijn
Ronald: “De Nijmeegse Vierdaagse is een geweldig evenement en wij vinden dat de bewoners van de zorgcentra ook de mogelijkheid moeten hebben om hiervan te genieten. We merken dat een uitvaartcentrum ook als een plek van samenzijn kan dienen. Zo kunnen bewoners, die door de vakantieperiode ook minder bezoek van familie krijgen, toch een mooie dag beleven. De medewerkers en de vrijwilligers zijn enorm enthousiast om te helpen. Het initiatief wordt ook goed ontvangen bij de woonzorgcentra en de eerste aanmeldingen stromen al binnen.”