Week van de begraafplaats

Van 26 mei tot en met 3 juni is de Week van de begraafplaats . U bent van harte welkom bij begraafplaats Rustoord om één of meer bijeenkomsten en/of activiteiten bij te wonen. Onze medewerkers verzorgen rondleidingen op de begraafplaats en vertellen u graag meer over alle mogelijkheden. Er is ook een kunstroute die u kunt volgen. Op zaterdag 2 juni van 10.00 tot 14.00 uur bent u ook welkom in ons uitvaartcentrum voor een inspirerende informatiedag. Deze dag staat in het teken van het bespreken van uitvaartwensen. De uitvaartverzorgers van Monuta gaan graag met u in gesprek. 

Hieronder vindt u een overzicht van alle activiteiten en bijeenkomsten.

Zondag 27 mei van 09.00 - 10.30 uur

Rondleiding met Vogelaars die zijn aangesloten bij de KNNV

(Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging). Tijdens deze rondleiding wordt er stilgestaan bij de diversiteit aan Vogels en Natuur op de begraafplaats.

 

Donderdag 31 mei vanaf 19.00 tot eind (± 21.00 uur)

Bijeenkomst van Yvonne Veggelers, Energie-en Lifecoach

“Ik heb hem nog regelmatig om me heen”

Yvonne Veggelers, Energie-en Lifecoach praat op een onconventionele manier over de periode na de dood van haar man. Zij heeft zijn nabijheid nog lang mogen voelen en er gebeurden wonderlijke dingen. Voor haar is dit het bewijs dat de mens verder gaat na de dood. Het sterven is in haar ogen het uitdoen van een jas om als ziel verder te gaan in het Licht. Om er zelf openlijk over te praten wil zij andere mensen met soortgelijke ervaringen de kans geven het ook te kunnen delen. Vaak voelen mensen zich niet vrij om er over te praten of voelen ze zich onbegrepen. De avond is ook voor mensen die gewoon iets meer willen horen over leven na de dood. Yvonne kiest er voor om in kleine groepen bij elkaar te komen. Niet iedereen vindt het prettig om in een groot gezelschap deze persoonlijke en vaak emotionele ervaringen te vertellen. Een groep zal uit maximaal 8 personen bestaan.

Bijzondere wandeling over de begraafplaats

Gekoppeld aan deze bijeenkomst is een wandeling onder leiding van Frank Schmitjes van begraafplaats Rustoord. Hij brengt de mensen naar bijzondere plekken op de begraafplaats.

Yvonne Veggelers, Energie-en Lifecoach

 

Zaterdag 2 juni van 10.00 tot 16.30 uur

Presentatie van ‘De groene steen’ door natuursteenbedrijf van Leeuwe

Ook in de uitvaartbranche doet de roep om een eerlijk en duurzaam product zijn intrede.

“DE GROENE STEEN” is een modern vormgegeven monument, waarbij de natuursteen uit 100% gerecycled materiaal bestaat. Het design is eigentijds en biedt u volop de mogelijkheid om het monument geheel naar eigen keuze samen te stellen. Zo kan er niet alleen uit vele soorten natuursteen en afwerkingen worden gekozen, maar ook uit verschillende soorten frames, zoals diverse verantwoorde houtsoorten, Cortenstaal, RVS en natuursteen (uiteraard is deze laatste 100% gerecycled).

Wist u dat de meeste steensoorten die toegepast worden voor graven 200-550 miljoen jaar oud zijn en na gemiddeld 20-30 jaar in een puinbak belanden? Wij willen laten zien dat dit ook anders kan!

Wij vertellen u met liefde meer over onze duurzame producten en hopen hiermee een steentje bij te dragen aan een verduurzaming van de branche!

 

Zaterdag 2 juni van 10.00 tot 14.00 uur

Informatie- en inspiratiedag door Monuta voor het invullen van uitvaartwensen. Loop gerust het uitvaartcentrum op de begraafplaats binnen. De uitvaartverzorgers van Monuta staan voor u klaar.

 

Zaterdag 2 juni van 14.00 tot 16.30 uur

Markante/bekende Nijmegenaren op de begraafplaats

Bart Janssen start om 14.00 uur met de presentatie en aansluitend is er een rondleiding langs graven van bekende en/of markante Nijmegenaren op begraafplaats Rustoord.

 

Bent u verhinderd en heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.