Contact

Begraafplaats Rustoord

Postweg 60
6523 LD
Nijmegen

Veelgestelde vragen

Kan ik nu vast een graf uitzoeken voor later?

Op Rustoord is het mogelijk een particulier huurgraf te reserveren waarbij de huurtermijn pas ingaat op het moment dat de eerste begrafenis plaatsvindt. Het voordeel is dat u het tarief betaalt dat op dit moment geldt. Hierdoor heeft u niet te maken met tariefsverhogingen.

Ik wil een urn laten bijzetten in een graf. Is dat mogelijk?

Ja, dat is mogelijk. In een particulier graf mogen urnen worden bijgezet. Wanneer een graf geschikt is voor bijvoorbeeld twee begrafenissen, dan kunnen er ook twee urnen worden bijgezet.

Wat is het verschil tussen een algemeen en een particulier graf?

De rechten van een algemeen graf berusten bij de begraafplaats. De begraafplaats bepaalt wie daarin begraven wordt en hoeveel overledenen in een algemeen graf worden begraven. Een algemeen graf wordt meestal na 10 jaar geruimd. Een algemeen graf kan op Begraafplaats Rustoord niet worden verlengd.

 

De rechten van een particulier graf berusten bij de rechthebbende; deze bepaalt wie er in het graf begraven mag worden. Op Begraafplaats Rustoord bestaan twee soorten particuliere graven; een koopgraf en een huurgraf. Het is mogelijk ieder beschikbaar graf te kopen óf te huren voor 10, 20, 30 of 50 jaar. De ligging van het graf is hiervoor niet bepalend. U koopt of huurt niet de grond maar het recht om in dat graf te begraven. Bij koopgraven krijgt u dat recht voor altijd, bij huurgraven voor de afgesproken periode. Wanneer die periode is afgelopen, is het mogelijk het recht te verlengen met 5, 10 of 20 jaar.

Waarom betaal ik een onderhoudsbijdrage; ik doe het onderhoud toch zelf?

Iedere rechthebbende van een graf betaalt een bijdrage in het onderhoud. Deze bijdrage is bedoeld voor het algemene (groen)onderhoud van de begraafplaats. Ook wordt het grafmonument jaarlijks door ons schoongemaakt.

Mijn vader heeft altijd gezegd dat zijn as verstrooid moet worden. Wij willen graag een herdenkingsplek. Wat zijn de mogelijkheden?

Op Begraafplaats Rustoord is er de mogelijkheid van een “Herinnerings-boom”. 
 

 

U kunt de as van een overledene op laten gaan in de groei van een te planten jonge boom. Hierbij kunt u kiezen uit verschillende soorten bomen, zoals de zilverlinde, dakplantaan, catalpa bignonioides en prunus. Eventuele andere boomsoorten zijn bespreekbaar met de medewerkers van de buitendienst.

 

De as wordt in de kuil van de aan te planten boom gelegd. Hier mag u bij aanwezig zijn. Bij de boom plaatsen wij een bordje met naam, geboorte- en overlijdensdatum. De medewerkers van onze begraafplaats dragen zorg voor het onderhoud. De plaats van de boom wordt samen met u bepaald.