Particulier graf

024 - 3233741 24/7 bereikbaar

Op Begraafplaats Rustoord heeft u de keuze uit vele soorten graven. Hierbij kunt u kiezen uit particuliere huurgraven (voor verschillende periodes), particuliere koopgraven en algemene graven. Er is ook een speciale plek voor kindergraven. Ouders hebben hier de vrijheid om de vorm en aankleding van het graf aan te passen. Daarnaast bieden wij - als een van de weinige begraafplaatsen in Nederland - bovengrondse graven.

Bekijk hier onze tarieven.

Particulier graf

Op Begraafplaats Rustoord bestaan twee soorten particuliere graven; een koopgraf of een huurgraf. Het is het mogelijk ieder beschikbaar graf te kopen óf te huren voor 10, 20, 30, 40 of 50 jaar. De ligging van het graf is hiervoor niet bepalend. U koopt of huurt niet de grond maar het recht om in dat graf te begraven. Bij koopgraven heeft u dat recht voor altijd, bij huurgraven voor de afgesproken periode. Wanneer die periode is afgelopen heeft u de mogelijkheid het recht te verlengen met 5,10 of 20 jaar. De rechthebbende van het graf wordt tijdig op de hoogte gebracht dat de huurtermijn gaat verlopen; het is daartoe van groot belang dat de administratie van de begraafplaats op de hoogte gehouden wordt van eventuele adreswijzigingen. Er zijn diverse keldergraven beschikbaar met ruimte voor vier of meer overledenen. Informeert u vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Reserveren van een particulier graf

Op Rustoord heeft u de mogelijkheid een huurgraf te reserveren waarbij de huurtermijn, van 20, 30, 40 of 50 jaar, pas ingaat op het moment dat de eerste begrafenis plaatsvindt. Het voordeel is dat u het op dit moment geldend tarief betaald en tariefsverhogingen dus niet van toepassing zijn.

Voorbeeld: u huurt in 2015 een graf voor 20 jaar. De eerste begrafenis vindt plaats in 2033; in dat jaar gaat ook de huurtermijn van 20 jaar in. De huurtermijn hoeft dus pas verlengd te worden in 2053.