Muziek als belangrijk onderdeel van de uitvaart

Nederlanders draaien vaak muziek bij het afscheid van hun overleden dierbare. De muziekkeuze is een belangrijk en persoonlijk onderdeel van de afscheidsdienst. Vaak zegt dit meer over iemand dan soms wordt gedacht. Het luisteren naar muziek roept namelijk herinneringen op.

Soort muziek

Denk bij muziek tijdens een afscheid niet alleen aan het gebruik van de geluidsinstallatie. Monuta kan ook voor live muziek zorgen. Bijvoorbeeld een trompettist, pianist, orkest of misschien wel een band. U kunt er ook voor kiezen om samen met de gasten te zingen tijdens de dienst. 

Hoeveel liedjes?

Een uitvaartdienst duurt over het algemeen 45 minuten. Vaak worden er dan drie of vier nummers gedraaid. Eén nummer aan het begin van de dienst, twee tijdens de plechtigheid en één nummer bij het verlaten van de ruimte. Uiteraard is het mogelijk om te kiezen voor een langere uitvaartdienst en meer nummers. Geef gerust uw wensen aan. De uitvaartverzorger bespreekt graag met u de mogelijkheden.

Nederlandstalige muziek

Uit onderzoek van Monuta blijkt dat Nederlanders vaak voor Nederlandstalige muziek kiezen. Ook lokaal bekende artiesten zijn populair. Kiest u voor uw favoriete muziek of kiest u juist voor muziek die gaat over afscheid nemen? Muziek is heel persoonlijk. Hieronder staat de top 10 van afscheidsmuziek van de afgelopen periode in de regio Stadskanaal. Op nummer 8 staat Ede Staal met het nummer 't Het nog nooit zo donker west'.  

Muziekkeuze vastleggen

Bij welk nummer moeten uw nabestaanden later aan u terugdenken? Bij Monuta kunt u uw keuze alvast eenvoudig en vrijblijvend vastleggen. Door uw uitvaartwensen te noteren, blijven uw nabestaanden niet met onverwachte vragen achter. Dit kan veel rust geven. Vindt u over een tijd een ander afscheidsnummer mooier? Dan past u dit eenvoudig weer aan.

Selecteer afspeellijst