Asbestemming

0599 - 651272 24/7 bereikbaar

Na de crematie verzamelen wij zorgvuldig de as. Daarna is er een bezinningsperiode van één maand. U kunt dan rustig nadenken over wat u met de as wilt doen. Tijdens deze periode staat de as in de algemene nis van het crematorium. U kunt deze ruimte niet bezoeken. 

Crematorium Cereshof heeft verschillende mogelijkheden voor de asbestemming. Hieronder kunt u meer lezen over het verstrooien van de as of bijzetten in het columbarium van crematorium Cereshof. Daarnaast helpen wij u graag inzicht te krijgen in de kosten.

Mogelijkheden en tarieven

Asbestemmingen en tarieven

Columbarium

Sinds de verbouwing van Crematorium Cereshof is er ook een nieuw binnencolumbarium (een muur met nissen waar u een (sier)urn neer kunt zetten) beschikbaar. U kunt zelf een nis uitkiezen voor de urn. Het is ook mogelijk om bloemen, een foto of een ander persoonlijk accent in de nis te plaatsen. En als u dat wilt, kan de nis ook afgesloten worden met een glasplaat. Meestal wordt de urn met de as weer in een sierurn geplaatst. We hebben een uitgebreide collectie sierurnen en adviseren u hier graag over.

Op de sierurn kan een naamplaatje, maar er zijn ook modellen waarbij we de gegevens rechtstreeks kunnen laten graveren. Hier kan bovendien ook nog een persoonlijke gedicht of een tekstje bij. Bij keramische urnen wordt de tekst er direct op aangebracht door zeefdruk. Naast een binnencolumbarium heeft crematorium Cereshof ook twee buitencolombaria. Ook hier kunt u een sierurn neerzetten en eventueel een glasplaat laten plaatsen.

Bezoek aan het columbarium

U kunt het columbarium elke dag bezoeken op elk gewenst tijdstip. Als u een nis huurt, krijgt u van ons de toegangscode voor het columbarium. Deze kunt u doorgeven aan familieleden die ook de nis willen bezoeken.

Urnentuin

Crematorium Cereshof heeft ook een urnentuin. Hier kunt u een urn laten bijzetten in een speciaal urnengraf.

Verstrooien van de as

Een andere vorm van asbestemming is de as verstrooien. Crematorium Cereshof gebruikt hiervoor een aantal strooivelden op begraafplaatsen in de gemeente Stadskanaal. Op ons eigen terrein hebben we zogenaamde persoonlijke strooiveldjes. Deze zijn te huren voor vijf jaar. Vraag gerust naar meer informatie bij onze medewerkers!