Actueel

Update: Aanvullende maatregelen Monuta locaties

Op 15 maart jl. heeft de overheid aanvullende maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Een van deze maatregelen is dat eet- en drinkgelegenheden moeten sluiten t/m 6 april 2020. Uiteraard zal Monuta hier ook gehoor aan geven. Wij volgen hierin de richtlijnen vanuit de overheid.

Dit betekent dat vanaf dinsdag 17 maart t/m 6 april 2020 de volgende regels van kracht zijn: 

Maatregelen - Coronavirus

13 maart 2020 - Uchgelen -  Op 12 maart jl heeft de overheid maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Een van deze maatregelen is dat bijeenkomsten met meer dan 100 mensen niet meer toegestaan zijn tot tenminste 31 maart 2020. Uiteraard zullen de crematoria van Monuta hier ook gehoor aan geven.

Dit betekent dat vanaf vrijdag 13 maart de volgende regels van kracht worden: 

Extra reistijd Crematorium Heidehof vanwege Paardenspektakel

Van donderdag 27 juni t/m zondag 30 juni vindt het jaarlijkse “Paardenspektakel” weer plaats in en om Apeldoorn.

Hierdoor is ons crematorium minder goed bereikbaar als u uit de zuidelijke richting komt (vanaf de A50).

U wordt omgeleid via ROUTE 8, als u dit blijft volgen komt u voor de hoofdingang van het crematorium langs.

Houdt rekening met een omleiding die u 5-10 minuten extra reistijd kost.

Begraven of cremeren

Al eeuwenlang worden overledenen begraven. In Nederland was dit tot 1914 zelfs de enige manier van lijkbezorging . In dat jaar vond de eerste crematie plaats in een Nederlands crematorium. Vanwege de invloed van de kerk was cremeren wettelijk nog niet toegestaan. Pas vanaf  1955 is crematie door een wetswijziging toegestaan en vanaf  2003 kiezen we in Nederland vaker voor een crematie dan een begrafenis.

Een afscheid voorbereiden als u alleenstaand bent

Het regelen van een uitvaart na een overlijden begint met een opdrachtgever. Door het stijgend aantal alleenstaanden is het vaak lastig om een opdrachtgever te vinden. Wij geven tips om u toch voor te bereiden op het afscheid.

1. Een opdrachtgever hoeft geen familie te zijn

Vaak wordt gedacht dat alleen een partner of kind de uitvaart kan regelen. Dit is een misvatting. Iedereen kan opdrachtgever zijn. Dus ook een collega, buurvrouw, beste vriend of kennis.

2. De opdrachtgever ontvangt de uitvaartnota

Een persoonlijk, troostrijk menu: nieuw cateringboek vanaf 1 november 2016

De ontmoeting na de uitvaartplechtigheid is vaak een moment van berusting, waar u elkaar in onze mooie, warme koffiekamer of serre ontmoet en herinneringen deelt. Even bijkomen, met een kopje koffie of thee. Regelmatig hoort daar van oudsher nog een plakje cake bij. Maar ook dit onderdeel van de uitvaart maken wij graag persoonlijk, door u ook andere mogelijkheden te bieden op het gebied van catering. De mogelijkheden vindt u in ons nieuwe cateringboek.

Persoonlijk en betaalbaar afscheid nemen

Afscheid nemen kan op verschillende manieren. U kunt kiezen voor een grootse uitvaart in onze grote aula (125 zitplaatsen en ongeveer 150 staplaatsen) Maar u kunt ook gaan voor een intieme plechtigheid in ons mooie Paviljoen (60 zitplaatsen) midden op de begraafplaats. Wij denken hierover graag met u mee, ook over de kosten. In dit artikel vindt u een aantal tips voor een persoonlijke uitvaart.