Uitvaartmarkt tijdens Week van de Begraafplaats

Tijdens de Week van de Begraafplaats (29 mei t/m 1 juni) worden er in de gemeente Apeldoorn om 19.00 uur rondleidingen gegeven op diverse begraafplaatsen. Het thema van deze editie is tussen Kunst en Kist. Voor alle rondleidingen geldt dat u om 18.30 uur aanwezig dient te zijn, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Na de rondleidingen is er gelegenheid tot napraten met een hapje en een drankje.

Uitvaartmarkt

Met veel enthousiasme hebben een aantal ondernemers, waaronder Monuta Apeldoorn en crematorium Heidehof, de handen in één geslagen om van deze week een succes te maken. Op vrijdag 1 juni,  organiseren wij, naast de rondleidingen, tuissen 16.00 en 20.00 uur een uitvaartmarkt rond en in het Paviljoen van crematorium Heidehof. Er zullen zo’n 25 verschillende leveranciers aanwezig zijn om bezoekers te informeren over de vele mogelijkheden rondom uitvaartwensen. Kijk voor meer info op onze facebookpagina.

Onthulling monument

Verder zal op deze laatste dag een bijzonder monument worden onthuld op begraafplaats Heidehof. Voor het mooie Paviljoen staat een paardenkastanjeboom. Deze kastanjeboom is een zaailing van de beroemde Anne Frankboom waarvan er wereldwijd veel stekken (klonen) en zaailingen groeien. In het voorjaar van 2008 is deze kastanje gekiemd en in de winter van 2013 is de zaailing hier geplant. Inmiddels is de zaailing uitgegroeid tot een mooie jonge boom.

Om een ieder te kunnen vertellen over onze Paardenkastanje hebben de gemeente Apeldoorn en Crematorium Heidehof samen een bijzonder mooi monument van zwart graniet laten maken voor bij de boom. Op dit monument staat o.a. het volgende fragment uit het dagboek van Anne Frank:

Wij keken alle twee naar de blauwe hemel, de kale kastanjeboom aan wiens takken kleine druppeltjes schitterden, naar de meeuwen en de andere vogels die in hun scheervlucht wel van zilver leken. Dat alles ontroerde en pakte ons alle twee zo, dat we niet meer konden spreken. 

Dagboek van Anne Frank 23 februari 1944

Op 1 juni 2018 is de officiële onthulling door de wethouder van het monument. Onze boom zal dan veel bladeren hebben en zich opheffen naar de blauwe lucht. De vogels zullen rusten op de takken en in alle stilheid zal een ieder met zijn of haar eigen gedachten kunnen stilstaan bij deze boom vol betekenis.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? ​​​​​​ Neemt u gerust contact met ons op.

Graag tot dan!