Reactie toevoegen

Afscheid nemen kan op verschillende manieren. U kunt kiezen voor een grootse uitvaart in onze grote aula (125 zitplaatsen en ongeveer 150 staplaatsen) Maar u kunt ook gaan voor een intieme plechtigheid in ons mooie Paviljoen (60 zitplaatsen) midden op de begraafplaats. Wij denken hierover graag met u mee, ook over de kosten. In dit artikel vindt u een aantal tips voor een persoonlijke uitvaart.

Rouwbloemen of veldboeket?
Bloemen kunnen veel meer bijdragen aan een uitvaart dan alleen een krans met lievelingsbloemen, of bloemen in de favoriete kleur van de overledene. U kunt bijvoorbeeld ook zelf een boeket plukken op een plek waar u graag met uw dierbare ging wandelen. Dat hoeft u helemaal niets te kosten. Let er wel op dat u hier bloemen mag plukken. Ook kunt u een persoonlijk element in het bloemstuk laten verwerken. Zo maken sommige bloemisten zelfs bloemstukken in de vorm van klompen.

Koffie met cake of luxe high tea?
Na de uitvaart kunt u kiezen voor een kopje koffie of thee met een plakje cake of een broodje, maar er is met catering veel meer mogelijk. Laat een high tea verzorgen, serveer sushi of een uitgebreid tapasbuffet. U kunt ook het lievelingseten of -drinken van de overledene laten serveren.

Gouden asring of verstrooien?
As kan worden bewaard in een urn, glasobject of sieraad. Dit kunt u zo duur maken als u zelf wilt. Zo zijn er vele budget opties, maar u kunt natuurlijk ook gaan voor een gouden asring met diamant. Kiest u voor een urn, dan kunt u deze in een urnenmuur of urnengraf laten bijzetten. Hier zitten wel kosten aan verbonden. Als alternatief kunt u ook een mooie plek in uw huis of tuin vrijmaken. Op deze manier heeft u uw dierbare ook nog eens dicht bij u.

Livemuziek of een cd’tje?
Tijdens de uitvaart bepaalt u zelf welke muziek u wilt laten horen. Het is daarbij mogelijk een clip te laten afspelen op de schermen. Maar u kunt er ook voor kiezen om livemuziek ten gehore te laten brengen. Op deze manier komt muziek nog dichterbij. Hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Of vraag aan muzikale (klein)kinderen, vrienden of familie of zij een stuk willen spelen of zingen. Dit kan een heel bijzonder laatste eerbetoon zijn.

Het is mogelijk om voor de uitvaart een afspraak met ons te maken zodat u het crematorium of het Paviljoen kan komen bekijken. Wij denken graag met u mee, ook over de kosten. Wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.