Een uitvaartarrangement voor elk budget

Voor alle grote uitgaven die we doen willen we vooraf duidelijk weten wat het gaat kosten en zelf bepalen hoeveel we daadwerkelijk uitgeven. Denk aan de verbouwing van uw huis of de langverwachte bruiloft die eraan komt. Niet anders is dit bij het laatste afscheid. De uitvaartverzorgers van Monuta denken graag mee om een afscheid te verzorgen dat past bij de wensen van een overleden dierbare. We zetten drie uitvaartarrangementen op een rij waarin we een voorbeeld geven van hoe een uitvaart kan worden vormgegeven. 

Ingetogen

Bij een ingetogen uitvaart wordt een overleden dierbare in het uitvaartcentrum van Monuta opgebaard. Er is een eenvoudige uitvaartkist en er wordt een digitale rouwkaart verstuurd. In de periode dat de uitvaart moet worden geregeld, wordt de familie bijgestaan door een uitvaartverzorger van Monuta en wordt er in kleine kring afscheid genomen. 

Persoonlijk

Naast de reguliere verzorging van de uitvaart door een uitvaartverzorger van Monuta, wordt uw overleden dierbare opgebaard in een uitvaartcentrum van Monuta. Er worden 50 rouwkaarten verstuurd. Op afgesproken tijden kunt u uw overleden dierbare bezoeken. Bij deze uitvaart is er een afscheidsdienst voor maximaal 50 nabestaanden in het crematorium. Na de dienst is er koffie, thee en cake voor alle genodigden. 

Uitgebreid

Bij een uitgebreide uitvaart krijgen de nabestaanden de beschikking over een privé opbaarkamer in het uitvaartcentrum. Dit wordt een 24-uurskamer genoemd. Met een eigen sleutel hebben de nabestaanden op elk gewenst moment van de dag toegang tot deze kamer. Zo kunnen ze zo vaak en zo lang als ze willen, hun overleden dierbare bezoeken. Door de 24-uurskamer aan te kleden met een eigen aandenken, zoals foto’s of andere persoonlijke spullen van de overledene, kan de kamer persoonlijk worden gemaakt. In dit laatste voorbeeld kunnen er 150 gasten worden uitgenodigd voor de afscheidsdienst. De catering omvat koffie, thee, cake en luxe broodjes. Daarnaast kan er een rouwadvertentie in een regionale krant worden geplaatst.     

Voor elk budget

Het verzorgen van het laatste afscheid is altijd maatwerk. Monuta vindt het belangrijk dat het afscheid past bij de wensen van u en uw overleden dierbare. Na het eerste gesprek krijgt u altijd van te voren een duidelijke kostenbegroting, zodat u weet waar u aan toe bent. De uitvaartverzorger van Monuta regelt een waardig afscheid, ongeacht het budget.

Altijd begeleiding door een uitvaartverzorger

Uiteraard zijn er veel meer mogelijkheden dan de hierboven beschreven voorbeelden. De wensen van u en uw overleden dierbare staan centraal. Hoe klein en ingetogen of luxe en groots het afscheid ook is, bij elke uitvaart neemt de uitvaartverzorger van Monuta alle zorgen uit handen. Ook als iemand niet of ergens anders verzekerd was. De uitvaarverzorger denkt met u mee en inspireert u om er een mooie ceremonie van te maken. Verder zal de uitvaartverzorger de benodigde formaliteiten regelen, zoals de aangifte van overlijden en de afspraken met bijvoorbeeld het crematorium regelen. Wilt u meer informatie over de hierboven genoemde voorbeelden? Bekijk dan de uitvaartarrangementen met bijbehorende kosten

Voorgesprek en vrijblijvende kostenindicatie

Een goede manier om van te voren de kosten van een uitvaart in kaart te brengen is met een voorgesprek. In een vrijblijvend gesprek kan de uitvaartverzorger van Monuta uw uitvaartwensen in kaart brengen. De uitvaartverzorger kent de lokale mogelijkheden en kosten die daarbij horen. Zo bent u goed voorbereid op de kosten, maar kunt u ook nadenken over hoe u de uitvaart wil vormgeven.