Wereldlichtjesdag 2018

Wereldwijd steken weeouders - ouders van een overleden kind - en familieleden van overleden kinderen elk jaar op de tweede zondag van december om 19.00 uur een kaars aan en laten die een uur branden. Dooft het licht in de ene tijdzone, dan gaat het in de volgende tijdzone aan. Zo ontstaat er een etmaal lang een band van licht om de planeet. Alle overleden kinderen worden herdacht, ook levenloos geboren kinderen en volwassen kinderen, ongeacht hoe lang geleden ze zijn gestorven en ongeacht de doodsoorzaak.

Op zondag 9 december 2018 organiseren we een Wereldlichtjesdag-bijeenkomst in Zoetermeer. Weeouders, overige familieleden, vrienden en anderen die zich betrokken voelen, worden uitgenodigd de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen. De bijeenkomst heeft een open karakter en is niet gebonden aan een bepaalde religie of levensovertuiging: iedereen is welkom. De herdenking zal beginnen met een stille tocht met kaarslicht over de begraafplaats, waarna we zullen vervolgen in de aula van de Meerbloemhof met woord en muziek door professionele muzikanten. De namen van de overleden kinderen zullen genoemd worden.

Programma

18.30 - 18.45 uur         Verzamelen in ontvangstruimte van Meerbloemhof

18.45 - 19.00 uur         Buiten een stoet vormen voor stille tocht en kaarsen aansteken

19.00 uur                    Stille tocht langs de kinderbegraafplaats eindigend in de aula

Aansluitend woord, stilte en muziek.

Napraten met koffie en thee in koffiekamer Meerbloemhof.

Wij verzamelen tussen 18.30u en 18.45u in de ontvangstruimte van crematorium Meerbloemhof, Buytenparklaan 1, 2717 AX Zoetermeer. Het is fijn als u zelf een kaars in een lantaarntje of in een windbestendig potje meeneemt evenals een aansteker om de kaars zelf buiten aan te kunnen steken. Weeouders en naasten worden uitgenodigd om een ingelijste foto van hun kind mee te nemen naar de herdenking. De foto’s zullen gedurende de herdenking tussen kaarslicht geplaatst worden. Na afloop kunnen de foto’s vanzelfsprekend weer meegenomen worden naar huis.

Deelname

Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage draagt bij aan de mogelijkheid om deze herdenking jaarlijks te organiseren en wordt daarom gewaardeerd. Wij zijn blij met kleine en grote donaties. Als u iets wilt geven, dan kunt u een bijdrage storten op rekeningnummer NL27 RBRB 0943 4861 49 t.n.v. Stichting Wereldlichtjesdag Zoetermeer of bij de herdenking een donatie doen in het donatiepotje. Aanmelden kan op www.wereldlichtjesdagzoetermeer.nl

Aanmelden wordt op prijs gesteld, zodat we bij de voorbereidingen kunnen afstemmen op de verwachte aantal bezoekers. Maar aanmelden is niet strikt noodzakelijk. Ook als u twijfelt of op het laatste moment wilt beslissen, bent u op de avond zelf van harte welkom. Voorafgaand aan de lichttocht kunt u ook nog de naam van uw kind doorgeven, zodat de naam kan worden genoemd.