Crematie

079 - 3229311 24/7 bereikbaar

Na de plechtigheid begeleiden wij de overledene naar de ovenruimte. U kunt erop vertrouwen dat wij de crematie uitvoeren met grote zorg en respect voor de overledene en nabestaanden. Voor de crematie worden volgens de wet voorgeschreven controlehandelingen uitgevoerd.

Vervolgens leggen wij op de kist een vuurvast identiteitssteentje met daarop het identiteitsnummer. Iedere overledene wordt afzonderlijk gecremeerd, ook dit is wettelijke bepaald. U kunt de overledene ook zelf naar de ovenruimte begeleiden en eventueel bij de invoer aanwezig zijn. Uw uitvaartverzorger kan dit met ons overleggen.

De crematie vindt zo snel mogelijk na de plechtigheid plaats. Het crematieproces duurt ongeveer anderhalf uur. Hierna verzamelen wij de as zorgvuldig en doen die samen met het identiteitssteentje in de asbus. Op de deksel worden de naam van de overledene, het identiteitsnummer, de crematiedatum en de naam van het crematorium vermeld.

Vervolgens wordt de asbus in de algemene nis geplaatst. De asbus blijft daar minimaal een maand staan. Deze zogenaamde bezinningsperiode is wettelijk vastgesteld. In deze periode kunt u besluiten welke bestemming u de as wilt geven. Een paar weken na de crematie ontvangt u een brief met informatie over de diverse mogelijkheden voor de bestemming van de as.