Actueel

Update: Aanvullende maatregelen Monuta locaties

Op 15 maart jl. heeft de overheid aanvullende maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Een van deze maatregelen is dat eet- en drinkgelegenheden moeten sluiten t/m 6 april 2020. Uiteraard zal Monuta hier ook gehoor aan geven. Wij volgen hierin de richtlijnen vanuit de overheid.

Dit betekent dat vanaf dinsdag 17 maart t/m 6 april 2020 de volgende regels van kracht zijn: 

Maatregelen - Coronavirus

13 maart 2020 - Nieuwegein - Op 12 maart jl heeft de overheid maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Een van deze maatregelen is dat bijeenkomsten met meer dan 100 mensen niet meer toegestaan zijn tot tenminste 31 maart 2020. Uiteraard zullen de crematoria van Monuta hier ook gehoor aan geven.

Dit betekent dat vanaf vrijdag 13 maart de volgende regels van kracht worden: 

Licht op Noorderveld 2019

LICHT OP NOORDERVELD VRIJDAG 8 NOVEMBER 2019

 

Op vrijdag 8 november wordt van 19.00 tot 20.30 uur voor de vijfde keer Licht op Noorderveld gehouden. Begraafplaats Noorderveld (Structuurbaan 1, Nieuwegein) wordt op deze avond met fakkels en vuurschalen verlicht, bezoekers kunnen er rondlopen, stil zijn, tot bezinning komen en luisteren naar muziek. De avond is er voor iedereen: jong en oud en ongeacht geloof of levensbeschouwing. Dus ook voor nabestaanden van wie de dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn.

 

Begraven of cremeren

Al eeuwenlang worden overledenen begraven. In Nederland was dit tot 1914 zelfs de enige manier van lijkbezorging . In dat jaar vond de eerste crematie plaats in een Nederlands crematorium. Vanwege de invloed van de kerk was cremeren wettelijk nog niet toegestaan. Pas vanaf  1955 is crematie door een wetswijziging toegestaan en vanaf  2003 kiezen we in Nederland vaker voor een crematie dan een begrafenis.

Een afscheid voorbereiden als u alleenstaand bent

Het regelen van een uitvaart na een overlijden begint met een opdrachtgever. Door het stijgend aantal alleenstaanden is het vaak lastig om een opdrachtgever te vinden. Wij geven tips om u toch voor te bereiden op het afscheid.

1. Een opdrachtgever hoeft geen familie te zijn

Vaak wordt gedacht dat alleen een partner of kind de uitvaart kan regelen. Dit is een misvatting. Iedereen kan opdrachtgever zijn. Dus ook een collega, buurvrouw, beste vriend of kennis.

2. De opdrachtgever ontvangt de uitvaartnota

Verbouwing Crematorium Noorderveld

Op dinsdag 6 juni jl. is de verbouwing van crematorium Noorderveld gestart. De verbouwing aan het crematorium duurt tot en met donderdag 13 juli. Tijdens de verbouwing zullen de buitenzijde, de belangstellende ruimte, de koffiekamer volledig worden gemoderniseerd. Een deel van de koffieruimte kan straks gebruikt worden voor een informele afscheidsdienst. Daarnaast komt er een kleine aula voor een intiem afscheid voor maximaal 20 personen.

Kerstboom bij Crematorium Noorderveld

Dit jaar gedenken we onze overledene dierbare(n); wij plaatsen drie kerstbomen op Crematorium Noorderveld.

De bomen vindt u voor de entree van Crematorium Noorderveld. U kunt een kerstbal in de boom hangen en als u wilt een persoonlijke boodschap erop zetten. De kerstballen vindt u onder de boom.

De drie kerstbomen worden geplaatst op 7 december en weer verwijderd op 5 januari.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met ons via telefoonnummer (030) 604 42 35, we helpen u graag.