Actueel

Begraven of cremeren

Al eeuwenlang worden overledenen begraven. In Nederland was dit tot 1914 zelfs de enige manier van lijkbezorging . In dat jaar vond de eerste crematie plaats in een Nederlands crematorium. Vanwege de invloed van de kerk was cremeren wettelijk nog niet toegestaan. Pas vanaf  1955 is crematie door een wetswijziging toegestaan en vanaf  2003 kiezen we in Nederland vaker voor een crematie dan een begrafenis.

Een afscheid voorbereiden als u alleenstaand bent

Het regelen van een uitvaart na een overlijden begint met een opdrachtgever. Door het stijgend aantal alleenstaanden is het vaak lastig om een opdrachtgever te vinden. Wij geven tips om u toch voor te bereiden op het afscheid.

1. Een opdrachtgever hoeft geen familie te zijn

Vaak wordt gedacht dat alleen een partner of kind de uitvaart kan regelen. Dit is een misvatting. Iedereen kan opdrachtgever zijn. Dus ook een collega, buurvrouw, beste vriend of kennis.

2. De opdrachtgever ontvangt de uitvaartnota

Herdenkingsdienst wegens aankomende verbouwing uitgesteld

Crematorium Schifferheide staat bekend om haar mooie ligging, midden in de Anstelvallei, met een prachtig uitzicht en in de nabijheid van het centrum van Kerkrade. “Ik ben er trots op hier te mogen werken”, vertelt Nicole Arets. Als manager van crematorium Schifferheide weet zij alles over de wensen van nabestaanden. “Om aan de eisen van de huidige tijd te blijven voldoen, gaan we in 2017 verbouwen. We willen niet alleen de inrichting vervangen, maar ook onze vorm van dienstverlening.”