Open dag zondag 6 oktober 2019

Open dag bij Crematorium en Begraafplaats Schifferheide op zondag 6 oktober   

 

KERKRADE, – Crematorium en Begraafplaats Schifferheide en Monuta Lindeman organiseren op zondag 6 oktober van 10.00 tot 16.00 uur een open dag in het crematorium. Geïnteresseerden zijn van harte welkom aan de Schifferheidestraat 7 in Kerkrade.

 

Nieuwsgierig

“We merken dat er veel vragen zijn over onze dienstverlening. Ook zijn mensen vaak nieuwsgierig naar ons crematorium. Wat is er mogelijk? En hoe gaat het precies als een dierbare komt te overlijden?”, vertelt Roger Poper, senior medewerker van Crematorium en begraafplaats Schifferheide. “Met deze open dag geven we belangstellenden een kijkje achter de schermen. Tevens worden er lezingen gehouden, zoals digitale nazorg en over dementie, die heden ten dage belangrijke vraagstukken zijn voor de nabestaanden.”

 

Rondleiding

“Ons team geeft rondleidingen door ons crematorium. En natuurlijk beantwoorden wij ook vragen over overlijden, begrafenissen en crematies. Verder kunnen bezoekers hun uitvaartwensen bespreken met de uitvaartverzorgers van Monuta Lindeman en op papier laten zetten.’’

 

Lezingen Digitale Nazorg en Dementie

‘Kan men de vinger van een overledene gebruiken om zijn telefoon te ontgrendelen?’ ‘Welke rechten hebben nabestaanden op abonnementen, accounts en e-mails van de overledene?’ Tijdens de presentatie Digitale Nazorg, van  10.30 tot 12.00 uur, beantwoordt Sander van der Meer deze vragen en laat hij zien wat de huidige mogelijkheden en valkuilen zijn in deze digitale tijd.

 

Annet Fleer verzorgt voor Monuta de training Dementievriendelijk. Tijdens open dag,  van 14.00 tot 15.00 uur vertelt zij hierover. Belangstellenden krijgen informatie over de ziekte dementie. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leren bezoekers dementie te herkennen en hoe ze ermee om moeten gaan.

 

Optreden The Maestro - Guido Dieteren & Wendy Kokkelkoren

Om 13.00 uur zorgt The Maestro, Guido Dieteren, samen met Wendy Kokkelkoren voor een muzikaal intermezzo. Het stel is een begrip in de Limburgse muziekwereld.  Dit optreden is kosteloos en voor iedereen toegankelijk.