Asbestemming bij crematorium Schifferheide

045 - 574 2669 24/7 bereikbaar

Na de crematie wordt de as zorgvuldig verzameld door de medewerkers van Crematorium Schifferheide. De as blijft daarna minimaal een maand in de algemene nis. Deze maand is de zogenaamde bezinningsperiode waarin u rustig kunt nadenken over de asbestemming. De algemene nis kunt u niet bezoeken. De medewerkers van het crematorium geven u graag advies bij het vinden van de juiste asbestemming. U kunt hieronder alvast meer lezen over verstrooien van de as of bijzetten in het columbarium.

As verstrooien

U kunt de as van uw dierbare ook (laten) uitstrooien. Crematorium Schifferheide heeft een eigen strooiveld waar u de as van uw dierbare kunt verstrooien. Het is natuurlijk ook mogelijk zelf de as te verstrooien op een plek met een speciale betekenis. Onze medewerkers geven u graag meer informatie over de mogelijkheden

Columbarium

Een columbarium is een soort muur met verschillende nissen waar urnen in staan. Crematorium Schifferheide heeft een binnen- en buitencolumbarium. U kunt zelf een nis uitzoeken waar u de urn in wilt zetten. Bij de sierurn kunt u bloemen, foto's of andere persoonlijke accenten neerzetten. Het bijzetten van de urn in een columbarium is voor een bepaalde periode. U kunt deze periode daarna weer verlengen. De medewerkers van het crematorium kunnen u hier meer informatie over geven. Zij adviseren u ook graag over de keuze van de urn.

Remember in Green

De as of een deel van de as van de overledene wordt gebruikt als voedingsbron voor een nieuwe jonge boom. De boom wordt in overleg met u samen op onze begraafplaats geplant.

Mogelijkheden en tarieven 2021