Begraafplaats Schifferheide

045 - 574 2669 24/7 bereikbaar

Begraafplaats Schifferheide is een van oorsprong gemeentelijke begraafplaats die, zoals wel eens gezegd wordt, uit nood geboren is. De begraafplaats ligt aan de rand van de prachtige Anstelvallei, parallel aan het ‘Wauwelpad’ en tegenover het oude Roda-stadion. Op de begraafplaats vindt u graven, een buiten en binnencolombarium, strooiveld en urnengraven en een buitenaula voor afscheidsdiensten.

Een stukje geschiedenis

Op 17 maart 1975 werd de eerste overledene op begraafplaats Schifferheide begraven en sindsdien heeft begraafplaats ruim 2.000 graven. In 2005 werd begonnen met de bouw van een crematorium op deze begraafplaats en daarmee werd de begraafplaats officieel onderdeel van Monuta. Hierdoor werd het noodzakelijk het bestaande buitencolombarium af te breken omdat er elders op de begraafplaats een nieuw en groter columbarium gerealiseerd zou worden. De rechthebbenden van de bestaande nissen kregen de keuze de urn in ontvangst te nemen of een andere nieuwe plek uit te zoeken in het nieuwe columbarium.

Op 18 november 2006 werd het nog in aanbouw zijnde crematorium feestelijk aangekleed voor een prachtige dienst, voorgegaan door Deken Borghans en werden de urnen vanuit het oude columbarium ‘verhuisd’ naar hun nieuwe plek in het nieuwe columbarium. Elke nis werd uiteraard door Deken Borghans ingezegend.

We luisteren naar uw wensen

In maart 2007 opende Crematorium Schifferheide en Monuta Lindeman officieel haar deuren. Onze bezoekers waarderen een bezoek aan onze begraafplaats. De begraafplaats wordt gekenmerkt door de verschillende bomen, waaronder een grote, oude prachtige eik, diverse soorten beplantingen, maar ook vooral door ruimte en overzicht. Wij doen dan ons uiterste best deze beleving in stand te houden door middel van goed onderhoud, beplanting en te luisteren naar de wensen van onze bezoekers.

Op onze begraafplaats is veel mogelijk

Denk aan een traditioneel (huur-)graf voor verschillende periodes.  U bent vrij een monument naar eigen keuze en ontwerp te plaatsen. Er is een aparte plek voor kindergraven, u kunt kiezen voor een urnengraf in de urnentuin of in de pyramide, ons buitencolombarium waar de urn in een nis geplaatst wordt. De urnentuin heeft diverse mogelijkheden zoals ook bovengronds begraven, een begrip dat nog niet zo heel bekend is, maar die als een van de weinige begraafplaatsen in Nederland kunnen aanbieden.

Over de kosten van een begrafenis

Een begrafenis is doorgaans duurder dan een crematie. U moet immers grafrechten betalen. Ook laat u waarschijnlijk een steen plaatsen. Omdat de grafkosten per gemeente verschillen, hebben we een handig hulpmiddel ontwikkeld. Met de Monuta grafkostenmeter kunt u eenvoudig en snel de grafkosten opzoeken van iedere begraafplaats in uw gemeente.

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op. Wij geven u graag meer informatie over de mogelijkheden.

Meer informatie leest u in het reglement van Begraafplaats Schifferheide.

Mogelijkheden en tarieven

Dienstleistungen und Preise 2021