Sinds 1 februari 2018 ben ik werkzaam als verantwoordelijke van Crematorium en Begraafplaats Schifferheide.

Ik ben voorheen al meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de horeca en dat verspreid over meerdere bungalowparken en hotels, grote bedrijven dus, in het Limburgse. Ik heb vooral functies gehad waarin ik veelal in contact stond met gasten en zo hun wensen vervulde. Iets wat er binnen dit crematorium zeker wordt verwacht en verlangd.

Dit doe ik samen met een team van betrokken mensen. Als team hechten wij heel veel belang, aan een waardig en goed afscheid.

Ik zie elke dag weer, hoe iedereen gemotiveerd is om het onderste uit de kan te halen, tot het uiterste gaat om de nabestaanden zo’n fijn gevoel te geven, zodat het afscheid nemen van je dierbaren een stuk dragelijker wordt. De empathie, de kunst (en niet het kunstje) om de nabestaanden of gast positief emotioneel in het hart te raken, zodat ze als het ware een beetje fan van ons worden, ondanks hun intens verdriet, daar word ik blij van. De passie spat er van af bij de meeste medewerkers en dat motiveert de anderen, dat motiveert mij.

Respect en waardering voor elkaar, de humor en van jezelf en elkaar weten wat je goede en minder goede kanten zijn en elkaar aanvoelen, dat is toch super.