Het crematieproces

0115 - 615400 24/7 bereikbaar

Na de plechtigheid begeleiden wij de overledene naar de ovenruimte. U kunt erop vertrouwen dat wij de crematie uitvoeren met grote zorg en respect voor de overledene en nabestaanden.

 

Voorafgaand aan de crematie worden volgens de wet voorgeschreven controlehandelingen uitgevoerd. Vervolgens leggen wij op de kist een vuurvast identiteitssteentje met daarop het identiteitsnummer. Iedere overledene wordt afzonderlijk gecremeerd. U kunt de overledene ook zelf naar de ovenruimte begeleiden en eventueel bij de invoer aanwezig zijn. Overleg dit vooraf met uw uitvaartverzorger. 

 

Het crematieproces duurt ongeveer anderhalf uur. Hierna verzamelen wij de as zorgvuldig en doen die samen met het identiteitssteentje in de asbus. Op het deksel van de urn worden de naam van de overledene, het identiteitsnummer, de crematiedatum en de naam van het crematorium vermeld.

 

Vervolgens wordt de urn in de algemene nis geplaatst. De urn blijft daar minimaal een maand staan. Deze zogenaamde bezinningsperiode is wettelijk vastgesteld. In deze periode kunt u besluiten welke bestemming u de as wilt geven. Na een maand ontvangt u een brief met daarbij een formulier met keuzemogelijkheden voor de asbestemming.

 

Uiteraard adviseren wij u graag over de mogelijkheden bijvoorbeeld tijdens onze inloopavonden.